Forretter

Kålsalat med fennikel og røgede mandler

af Susanne Palmqvist 9. juli 2012
Foto: Anders Schønnemann
Frisk rå salat med mild smag – det perfekte tilbehør til både grillbøffen, koteletten, kyllingen og den røgede sommermakrel. Mandlerne med røgsmag er virkelig lækre, men saltede mandler er også o.k.

(tilbehør, 4 personer)DRESSING:saft af ½ appelsin½ spsk. lys vineddikeevt. ¼ tsk. knuste fennikelfrø½ tsk. dijonsennepsalt og kværnet peberca. 2 spsk. let olivenolie½-1 spsk. koldt vand

SALAT:½ blomkål200 g broccoli1 lille fennikelsnittet fennikeltop, bronzefennikel eller dild50 g røgede eller saltede mandler

Pisk dressingen godt sammen, og smag den til, så den har en mild, skarp og lidt sødlig smag.Del blomkål og broccoli i buketter. Snit blomkålen i meget tynde skiver (gerne på et mandolinjern), og hak og snit broccolien ret fint. Fordel begge dele på et fad, eller bland dem i en skål. Skær toppen af fenniklen, og hak den fint til pynt. Snit selve fenniklen i meget tynde skiver, og kom dem oven på salaten. Dryp dressingen over. Hak mandlerne, og drys dem over sammen med det grønne drys.

Teriaky-kål med oksekød og nudler