
Kålsalat med fennikel og røgede mandler
9. juli 2012(tilbehør, 4 personer)
DRESSING:
saft af ½ appelsin
½ spsk. lys vineddike
evt. ¼ tsk. knuste fennikelfrø
½ tsk. dijonsennep
salt og kværnet peber
ca. 2 spsk. let olivenolie
½-1 spsk. koldt vand
SALAT:
½ blomkål
200 g broccoli
1 lille fennikel
snittet fennikeltop, bronzefennikel eller dild
50 g røgede eller saltede mandler
Pisk dressingen godt sammen, og smag den til, så den har en mild, skarp og lidt sødlig smag.
Del blomkål og broccoli i buketter. Snit blomkålen i meget tynde skiver (gerne på et mandolinjern), og hak og snit broccolien ret fint. Fordel begge dele på et fad, eller bland dem i en skål. Skær toppen af fenniklen, og hak den fint til pynt. Snit selve fenniklen i meget tynde skiver, og kom dem oven på salaten. Dryp dressingen over. Hak mandlerne, og drys dem over sammen med det grønne drys.



