https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2012/07/1227-kaalsalat-med-fennikel-og-roegede-mandler/1227-kaalsalat-med-fennikel-copy-2.jpg
Forretter

Kålsalat med fennikel og røgede mandler

9. juli 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Frisk rå salat med mild smag – det perfekte tilbehør til både grillbøffen, koteletten, kyllingen og den røgede sommermakrel. Mandlerne med røgsmag er virkelig lækre, men saltede mandler er også o.k.

(tilbehør, 4 personer)
DRESSING:
saft af ½ appelsin
½ spsk. lys vineddike
evt. ¼ tsk. knuste fennikelfrø
½ tsk. dijonsennep
salt og kværnet peber
ca. 2 spsk. let olivenolie
½-1 spsk. koldt vand

SALAT:
½ blomkål
200 g broccoli
1 lille fennikel
snittet fennikeltop, bronzefennikel eller dild
50 g røgede eller saltede mandler

Pisk dressingen godt sammen, og smag den til, så den har en mild, skarp og lidt sødlig smag.
Del blomkål og broccoli i buketter. Snit blomkålen i meget tynde skiver (gerne på et mandolinjern), og hak og snit broccolien ret fint. Fordel begge dele på et fad, eller bland dem i en skål. Skær toppen af fenniklen, og hak den fint til pynt. Snit selve fenniklen i meget tynde skiver, og kom dem oven på salaten. Dryp dressingen over. Hak mandlerne, og drys dem over sammen med det grønne drys.

Teriaky-kål med oksekød og nudler

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også