Forretter

Julebrunch: Brunchpizza med laks og mozzarella

Lækre små brunchpizzaer med laks og mozzarella. Få opskriften her

Brunchpizza med laks og mozzarella 4 stk.

Top evt. pizzaerne med en dressing rørt sammen af 1 dl skyr, 1 spsk. grov sennep og 1 spsk. æbleeddike.
Tid: 30 min.  Hævetid: 2 timer (eller natten over).  Ovntid: 7 min
 
INGREDIENSER
5 g gær
3 dl lunkent vand
2 tsk. akaciehonning
2 spsk. olivenolie
lidt salt
350 g hvedemel
150 g durummel
1 røremaskine
evt. 1 pizzasten
 
FYLD
100-200 g frisk (bøffel)mozzarella
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
2-3 kartofler
olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
100 g røget laks i skiver
2 grønne asparges
1 bundt frisk brøndkarse
 

Opskrift - sådan laver du brunchpizzaer med laks og mozzarella

 
1. Rør gæren ud i vandet med honning, olie og salt. Lad stå i 5 minutter.
 
2. Tilsæt halvdelen af de 2 slags mel, og rør dejen sammen på røremaskine i 4 minutter. Hæld resten af melet i, og rør i 5 minutter. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 2 timer (alternativt kan du stille den på køl natten over og fortsætte på selve dagen).
 
3. Tænd ovnen på 250° varmluft (eller den højeste temperatur, ovnen har). Varm en bageplade eller pizzasten op i ovnen. Del pizzadejen i 4 stykker, og rul dem ud til 4 pizzabunde på et meldrysset bord.
 
4. Fyld: Skær mozzarella, løg og hvidløg i skiver. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver (1 mm). Fordel mozzarella på pizzabundene, og top med løg, hvidløg og til sidst kartoflerne. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag pizzaerne i ovnen i ca. 7 minutter.
 
5. Servering: Top pizzaerne med laks, asparges skåret i mindre stykker, og brøndkarse.