Julebrunch
Mad

Julebrunch: Brunchpizza med laks og mozzarella

3. juni 2022
af Timm Vladimir
Foto: Line Falck
Lækre små brunchpizzaer med laks og mozzarella. Få opskriften her
4 stk

Brunchpizza

  • 5 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 2 spsk. olivenolie
  • lidt salt
  • 350 g hvedemel
  • 150 g durummel
  • 1 røremaskine
  • evt. 1 pizzasten

Fyld

  • 100-200 g frisk (bøffel)mozzarella
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 kartofler
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Til servering

  • 100 g røget laks i skiver
  • 2 grønne asparges
  • 1 bundt frisk brøndkarse

Sådan laver du brunchpizzaer med laks og mozzarella

Top evt. pizzaerne med en dressing rørt sammen af 1 dl skyr, 1 spsk. grov sennep og 1 spsk. æbleeddike.

Tid: 30 min. Hævetid: 2 timer (eller natten over). Ovntid: 7 min

Pizzabund

  1. Rør gæren ud i vandet med honning, olie og salt. Lad stå i 5 minutter.
  2. Tilsæt halvdelen af de 2 slags mel, og rør dejen sammen på røremaskine i 4 minutter.
  3. Hæld resten af melet i, og rør i 5 minutter.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 2 timer (alternativt kan du stille den på køl natten over og fortsætte på selve dagen).
  5. Tænd ovnen på 250° varmluft (eller den højeste temperatur, ovnen har).
  6. Varm en bageplade eller pizzasten op i ovnen.
  7. Del pizzadejen i 4 stykker, og rul dem ud til 4 pizzabunde på et meldrysset bord.

Fyld

  1. Skær mozzarella, løg og hvidløg i skiver.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i papirtynde skiver (1 mm).
  3. Fordel mozzarella på pizzabundene, og top med løg, hvidløg og til sidst kartoflerne.
  4. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og bag pizzaerne i ovnen i ca. 7 minutter.
  5. Top pizzaerne med laks, asparges skåret i mindre stykker, og brøndkarse.

Til den perfekte julebrunch hører også

Æg og bacon en cocotte – Få opskriften her

Briocheboller – Få opskriften her

Julerød morgenjuice – Få opskriften her

Læs også