Forretter

Indbagte grøntsager med karsecreme

af Louise Dandanell Ørsted 24. oktober 2008
TID: 45 min.1 rulle butterdej6 kogte kartofler4 forårsløg100 g grønne bønner100 g små tomater1 rulle butterdejOlie til formen3 æg3 spsk creme

TID: 45 min.1 rulle butterdej6 kogte kartofler4 forårsløg100 g grønne bønner100 g små tomater1 rulle butterdejOlie til formen3 æg3 spsk creme fraicheKarsecreme:100 g rygeost2 spsk mayonnaise1 bakke karseSalt og peberPil evt. kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rengør forårsløgene og skær dem i små skiver. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Skyl tomaterne og halvér dem.Rul butterdejen let ud og del den i seks stykker. Smør seks muffinforme med olie og pres butterdejen i, så dejen hænger ud over kanterne til at komme over fyldet.Fordel grøntsagerne i butterdejen. Pisk æg og creme fraiche sammen og krydr med rigeligt salt og peber. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og fold butterdejen ind over. Bag dem i ca. 25 min. ved 200 grader.Rør rygeost og mayonnaise sammen. Klip karsen i, og smag til med salt og peber. Servér de lune, indbagte grøntsager med karsecremen ved siden af.