Forretter

Indbagte grøntsager med karsecreme

24. oktober 2008
af Louise Dandanell Ørsted
TID: 45 min.1 rulle butterdej6 kogte kartofler4 forårsløg100 g grønne bønner100 g små tomater1 rulle butterdejOlie til formen3 æg3 spsk creme

TID: 45 min.
1 rulle butterdej
6 kogte kartofler
4 forårsløg
100 g grønne bønner
100 g små tomater
1 rulle butterdej
Olie til formen
3 æg
3 spsk creme fraiche

Karsecreme:
100 g rygeost
2 spsk mayonnaise
1 bakke karse
Salt og peber

Pil evt. kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Rengør forårsløgene og skær dem i små skiver. Nip bønnerne og skær dem i mindre stykker. Skyl tomaterne og halvér dem.
Rul butterdejen let ud og del den i seks stykker. Smør seks muffinforme med olie og pres butterdejen i, så dejen hænger ud over kanterne til at komme over fyldet.
Fordel grøntsagerne i butterdejen. Pisk æg og creme fraiche sammen og krydr med rigeligt salt og peber. Hæld æggeblandingen over grøntsagerne, og fold butterdejen ind over. Bag dem i ca. 25 min. ved 200 grader.
Rør rygeost og mayonnaise sammen. Klip karsen i, og smag til med salt og peber. Servér de lune, indbagte grøntsager med karsecremen ved siden af.

Læs også