
Hjemmelavet tomatsauce
30. maj 2012(4 personer)
½ kg modne tomater
1 aubergine
2 løg
2 fed hvidløg, finthakket
2 groftrevne gulerødder
3 spsk. olivenolie
1 dl tør hvidvin
evt. 2-3 dl tomatpuré, ikke for kraftig (Passata di pomodoro)
½ spsk. honning eller rørsukker
KRYDDERIER:
2 tsk. paprika
2 tsk. aromatisk karry
1 kvist timian, hakket
1 kvist rosmarin, hakket
1-2 spsk. oregano friskhakket
2 spsk. friskhakket persille
TILBEHØR:
nykogt pasta og gerne en skål revet parmesan
Skær tomaterne i store terninger. Skær auberginen i små terninger. Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne. Svits først aubergine, løg og hvidløg i olien i 5 minutter. Kom gulerødder og alle krydderierne (undtagen oregano og persille) ved, og steg det igen i 5 minutter. Tilsæt tomater, vin, puré og honning, og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i ½ time. Tag låget af, og lad det koge, til saucen har en fin konsistens. Smag til med salt og peber, og vend oregano og persille i til sidst.



