Forretter

Hjemmelavet tomatsauce

af Susanne Palmqvist 30. maj 2012
Foto: Anders Schønnemann
Pasta med hjemmelavet tomatsauce er dejlig hverdagsmad med indbygget kærlighed. Saucen her er lavet kun på grøntsager, men fotografen var meget i tvivl om, hvorvidt der var kød i eller ej! Næ, men smagen mangler ikke noget. Også god til lasagne og andre pastaretter

(4 personer)½ kg modne tomater1 aubergine2 løg2 fed hvidløg, finthakket2 groftrevne gulerødder3 spsk. olivenolie1 dl tør hvidvinevt. 2-3 dl tomatpuré, ikke for kraftig (Passata di pomodoro)½ spsk. honning eller rørsukker

KRYDDERIER:2 tsk. paprika2 tsk. aromatisk karry1 kvist timian, hakket1 kvist rosmarin, hakket1-2 spsk. oregano friskhakket2 spsk. friskhakket persille

TILBEHØR:nykogt pasta og gerne en skål revet parmesan

Skær tomaterne i store terninger. Skær auberginen i små terninger. Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne. Svits først aubergine, løg og hvidløg i olien i 5 minutter. Kom gulerødder og alle krydderierne (undtagen oregano og persille) ved, og steg det igen i 5 minutter. Tilsæt tomater, vin, puré og honning, og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i ½ time. Tag låget af, og lad det koge, til saucen har en fin konsistens. Smag til med salt og peber, og vend oregano og persille i til sidst.

Prøv også: Tomat-chili-ketchup