https://dk-femina-backend.imgix.net/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/forretter/2012/08/1234-hjemmelavet-tomatsauce/1234-tomatsauce-copy-2.jpg
Forretter

Hjemmelavet tomatsauce

30. maj 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Pasta med hjemmelavet tomatsauce er dejlig hverdagsmad med indbygget kærlighed. Saucen her er lavet kun på grøntsager, men fotografen var meget i tvivl om, hvorvidt der var kød i eller ej! Næ, men smagen mangler ikke noget. Også god til lasagne og andre pastaretter

(4 personer)
½ kg modne tomater
1 aubergine
2 løg
2 fed hvidløg, finthakket
2 groftrevne gulerødder
3 spsk. olivenolie
1 dl tør hvidvin
evt. 2-3 dl tomatpuré, ikke for kraftig (Passata di pomodoro)
½ spsk. honning eller rørsukker

KRYDDERIER:
2 tsk. paprika
2 tsk. aromatisk karry
1 kvist timian, hakket
1 kvist rosmarin, hakket
1-2 spsk. oregano friskhakket
2 spsk. friskhakket persille

TILBEHØR:
nykogt pasta og gerne en skål revet parmesan

Skær tomaterne i store terninger. Skær auberginen i små terninger. Hak løg og hvidløg, og riv gulerødderne. Svits først aubergine, løg og hvidløg i olien i 5 minutter. Kom gulerødder og alle krydderierne (undtagen oregano og persille) ved, og steg det igen i 5 minutter. Tilsæt tomater, vin, puré og honning, og bring det hele i kog. Lad det simre under låg i ½ time. Tag låget af, og lad det koge, til saucen har en fin konsistens. Smag til med salt og peber, og vend oregano og persille i til sidst.

Prøv også: Tomat-chili-ketchup

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/dff557496ba24a3a8ef885cb697b5f62.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/9e4bd514300241d3ac14627b42b23e5e.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/0ff1799f47b34135b53518d23c84c568.jpg
null
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/eb93916d5bd04ad0bc5d9a282885d812.jpg

Læs også