Henkogte tomater
Tid: 10 minutter. Ovntid: 2 timer
DET SKAL DU BRUGE
2 kg tomater
1 potte frisk basilikum
1 potte frisk rosmarin
1-2 friske chilier
1 spsk. salt
10 fed hvidløg
5 dl olivenolie
PRØV OGSÅ: Henkogte tomater smager skønt. Prøv også at lave din egen blomme-chutney med chili - få opskriften her
Opskrift - sådan laver du henkogte tomater
Skyl tomaterne, og skær større tomater i mindre stykker. Fordel dem i skoldede sylteglas sammen med skyllede krydderurter, grofthakket chili, salt og pillede hvidløgsfed. Hæld olie over tomaterne, til de er dækket. Stil glassene i ovnen ved 110°-120°. Læg lågene løst over, og stram dem ikke til. Tomaterne er færdige, når væsken koger let. Det tager ca. 2 timer. Luk glassene til, så snart de er kolde nok til, at du kan røre ved dem.
TIP: Vend de henkogte tomater i friskkogt pasta som en hurtig middag, eller brug dem på pizza, i sandwich og i salater.
PRØV OGSÅ: 3 x herlige hjemmesyltede sager