henkogte tomater
Forretter

Henkogte tomater

12. oktober 2016
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Disse henkogte tomater byder på både sødme, syrlighed og masser af smag - få opskriften her

Henkogte tomater

Tid: 10 minutter. Ovntid: 2 timer DET SKAL DU BRUGE 2 kg tomater 1 potte frisk basilikum 1 potte frisk rosmarin 1-2 friske chilier 1 spsk. salt 10 fed hvidløg 5 dl olivenolie PRØV OGSÅ: Henkogte tomater smager skønt. Prøv også at lave din egen blomme-chutney med chili - få opskriften her

Opskrift - sådan laver du henkogte tomater

Skyl tomaterne, og skær større tomater i mindre stykker. Fordel dem i skoldede sylteglas sammen med skyllede krydderurter, grofthakket chili, salt og pillede hvidløgsfed. Hæld olie over tomaterne, til de er dækket. Stil glassene i ovnen ved 110°-120°. Læg lågene løst over, og stram dem ikke til. Tomaterne er færdige, når væsken koger let. Det tager ca. 2 timer. Luk glassene til, så snart de er kolde nok til, at du kan røre ved dem. TIP: Vend de henkogte tomater i friskkogt pasta som en hurtig middag, eller brug dem på pizza, i sandwich og i salater. PRØV OGSÅ: 3 x herlige hjemmesyltede sager

Læs også