https://imgix.femina.dk/media/ae91a6ee2c7046caa31f1f089b28e876.jpg
Mad

Havtaske-kæber med rødbeder

24. februar 2022
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Lækker forret med rå havtaskekæber – en ren delikatesse

havtaskekæber med rødbeder

  • 250 g havtaskekæber i tynde skiver (2 timers nedfrysning vil lette udskæringen)
  • 1 mellemstor rødbede
  • ½ dl god olivenolie
  • Saft af 1 økologisk citron
  • 2 spsk. rørsukker
  • Havsalt og friskkværnet peber

Estragonolie

  • ½ bundt estragon (pluk lidt blade af til pynt)
  • ½-1 dl olivenolie

Pynt

  • høvlet parmesan i små flager estragon, plukket i blade evt. fintrevet citronskal

Tilbehør

  • Skiver af ristet groft brød

Skræl rødbeden, og skær den i papirtynde skiver (brug tyndskræller eller mandolinjern); bred dem ud på 4 tallerkener. Rør en citronolie af citronsaft, sukker og olivenolie. Pensl rødbederne med lidt af blandingen, og gem resten.

Krydr godt med salt og friskkværnet peber. Skær fisken så tyndt som muligt. Fordel skiverne over rødbeden, og pensl med resten af citronolien. Blend ingredienserne til estragonolien sammen. Dryp lidt estragonolie på og over fisken, og drys med parmesan, citronskal og estragonblade. Servér straks.

Se også:

Stegt tun med bønnepuré, mynte og løgringe

Skaldyrssalat med coleslaw

Læs også