Forretter

Grønt i grønt-suppe

af Timm Vladimir 20. maj 2015
Foto: Columbus Leth
Noget nyt, noget gammelt, noget grønt og noget friteret – det er, hvad der skal til for at få gæsterne ved bordet til at forelske sig i din forret.

Grønt i grønt-suppe til 4 personer

Tid: 1 time.    DET SKAL DU BRUGE TIL ÆRTESUPPE 2 løg 4 fed hvidløg olivenolie til stegning 600 g kartofler 1½ l grøntsagsbouillon 8 dl frosne ærter salt og friskkværnet peber saft af ½ citron   DILDOLIE 3 store håndfulde  plukket dild 1 lille håndfuld plukket persille ½ l solsikkeolie   FRITEREDE KRYDDERURTER 1 l solsikkeolie til dybstegning 4 stængler persille 8 store basilikumblade  

Opskrift - sådan laver du grønt i grønt-suppe

  1. Dildolie: Skyl dild og persille, og hak det groft. Blend det sammen med olien i 8 minutter på højeste hastighed. Si dildolien gennem et klæde. Smid pulpen ud, når det hele er løbet igennem, og hæld olien på glas eller flaske. Den kan holde sig længe, hvis du skolder flasken først.   2. Ærtesuppe: Pil løg og hvidløg, hak det fint, og steg det i olie i en stor gryde i 1 minut. Skrub kartoflerne, og skær dem i små tern. Kog kartoffelternene i grøntsagsbouillon i gryden i ca. 30 minutter. Hæld ærterne i gryden, og lad dem simre med i 5 minutter. Blend suppen med en stavblender direkte i gryden, og spæd op med vand eller mere bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt, peber og citronsaft.   3. Friterede krydderurter: Varm olien op til 180°, og fritér krydderurterne lynhurtigt i den varme olie. Læg dem på fedtsugende papir. Servér suppen varm med et dryp dildolie og friterede krydderurter.   PRØV OGSÅ: Kartoffel-porre-suppe