Forretter

Grønne spelt-pandekager

af Susanne Palmqvist 2. marts 2010
Foto: Anders Schønnemann
Dejen til de små madpandekager er en rigtig luksusdej. Speltmelet giver en fin nøddesmag, og flødeskummet gør pandekagerne tykke og bløde. Brug dem til frokost eller forret med en god salat til, eller rul dem sammen til en frokost to go

(8-10 stk.)DEJ:2 dl fint speltmel½ tsk. salt½ tsk. st. spidskommen3 dl mini- eller letmælk3 æg (str. M)1 spsk. neutral olieeller smeltet smørFYLD:ca. 200 g friske spinatbladeELLER 125 g frossen helbladet spinat1 dl piskefløde til skumsmør til bagningTILBEHØR:røget skinke, semitørredetomater i olie, og blandedesalatblade

Pisk alle dele til dejen godt sammen med elpisker. Lad dejen stå i ½-1 time.Skyl spinaten godt, og lad den dryppe af. Smid den i en gryde med lidt smør, og rør, til den falder sammen, 1-2 minutter. Lad den køle af, og hak den groft (frossen spinat skal tøs op først, knuges fri for vand og hakkes). Pisk fløden til blødt skum. Vend spinat og flødeskum i dejen, lige inden du bager. Bag små, let tykke, 15-20 cm store pandekager. Hold dem varme under folie. Spis dem med skinke, tomater og salat til, eller rul dem sammen til wraps. Ikke fryseegnede.