Forretter

Grønne spelt-pandekager

Dejen til de små madpandekager er en rigtig luksusdej. Speltmelet giver en fin nøddesmag, og flødeskummet gør pandekagerne tykke og bløde. Brug dem til frokost eller forret med en god salat til, eller rul dem sammen til en frokost to go

(8-10 stk.)
DEJ:
2 dl fint speltmel
½ tsk. salt
½ tsk. st. spidskommen
3 dl mini- eller letmælk
3 æg (str. M)
1 spsk. neutral olie
eller smeltet smør
FYLD:
ca. 200 g friske spinatblade
ELLER 125 g frossen helbladet spinat
1 dl piskefløde til skum
smør til bagning
TILBEHØR:
røget skinke, semitørrede
tomater i olie, og blandede
salatblade

Pisk alle dele til dejen godt sammen med elpisker. Lad dejen stå i ½-1 time.
Skyl spinaten godt, og lad den dryppe af. Smid den i en gryde med lidt smør, og rør, til den falder sammen, 1-2 minutter. Lad den køle af, og hak den groft (frossen spinat skal tøs op først, knuges fri for vand og hakkes). Pisk fløden til blødt skum. Vend spinat og flødeskum i dejen, lige inden du bager. Bag små, let tykke, 15-20 cm store pandekager. Hold dem varme under folie. Spis dem med skinke, tomater og salat til, eller rul dem sammen til wraps. Ikke fryseegnede.

Læs mere om: