Forretter

Grøn kartoffelsalat med blomkål og radiser

Der er masser af mad i denne salat. Bliver der en rest til overs, kan den sagtens spises dagen efter.

Grøn kartoffelsalat med blomkål og radiser til 4 personer

 
Indsendt af Tove Due, Hornslet
 
Tid: 40 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1,5 kg nye kartofler
1 squash
1 lille blomkålshoved
1 bundt radiser
1 løg
1 bundt persille 
1 bundt purløg
1 bundt karse
 
DRESSING
3 fed hvidløg 
5 spsk. olivenolie 
2 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - Grøn kartoffelsalat med blomkål og radiser

 
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne afkøle lidt, inden de skæres i skiver. Skyl squashen, og skær den i små tern. Skær blomkålen i små buketter. Rens radiserne, og skær dem i skiver. Pil løget, skær det i tynde ringe, og halvér løgringene. Bland kartofler, squash, blomkål, radiser og løg i en skål. Skyl og hak persillen. Klip purløg og karse (gem lidt til pynt). Vend krydderurterne i kartoffelsalaten. 
 
Dressing: Rør presset hvidløg med olie og citronsaft, og smag til med salt og peber. Anret kartoffelsalaten i et dybt fad, og fordel dressingen over. 
 
Få flere opskrifter på gode salater her
Mojitosalat
Appelsinsalat med rucola og ristede solsikkekerner
Jordbærsalat med edamamebønner og feta