Grillet sandwich med kylling, avokado og pesto

24. marts 2011
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Du behøver ikke nogen toaster for at lave gode grillede sandwich. En grillpande og et stort grydelåg eller spækkebræt til at presse brødene ned mod panden fungerer rigtig godt. Så trænger smagen ind i brødet, som også bliver dejlig sprødDu kan bruge rester af kylling, kalkun eller skinke, ligesom tynde skiver af tomat også giver god smag. Men endelig ikke for meget fyld, for så kommer brødene ikke til at hænge sammen.
(2 personer)
1-2 stk. kyllingebryst
salt og peber
lidt olie
lidt st. koriander
1 moden avocado
lidt citronsaft
2 italienske flutes/brød i portionsstørrelse (f.eks. fra Il Fornaio)
1-2 spsk. grøn pesto (1 lille glas)
evt. frisk basilikum
2 tsk. olie
1 stk. grillpande
TILBEHØR:
blandet salat med soltørrede tomater i olie
Krydr kødet, og steg det i 6-7 minutter på hver side i lidt olie. Lad det gerne køle helt af (kan steges dagen før). Skær kødet i tynde skiver på skrå. Del avocadoen; skær den i tynde skiver, og dryp lidt citronsaft på. Flæk brødene, og smør begge sider med et tyndt lag pesto.
Læg et lag kylling på, og avocado ovenpå. Krydr med salt og peber og evt. lidt frisk basilikum. Klap dem sammen, og pensl med ganske lidt olie. Varm grillpanden godt op, og steg sandwichene i ca. 5 minutter på hver side. Brug et træspækkebræt eller et grydelåg at holde brødene nede mod panden med. Pak en serviet omkring, og spis sandwichene lune med en portion salat til.

RELEVANTE LINKS