Forretter

Grillet kylling med hindbær-løg-kompot

af Susanne Palmqvist 6. august 2010
Foto: Anders Schønnemann
En skøn kombination af fjerkræ krydret med varme krydderier og en syrlig kompot af bær og løg. Du kan bruge kalkun eller kylling. Retten kan sagtens laves i større portioner, også på udegrill – bare saucen laves i køkkenet

(2 personer)2 kyllingebryster eller 300 g kalkunbryst1 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikegroft kværnet peber1½ spsk. olieKOMPOT:1 spsk. olivenolie2 små nye rødløg i tynde både1 kvist friskhakket timian2 tsk. flydende honning2 tsk. balsamicosaft af 1 appelsin150 g friske hindbærkværnet peberTILBEHØR:fin blandet salat, ristede nye kartofler eller grønne bønnerSkær kødet i 1½ cm tykke skiver på skrå. Pisk olien med krydderierne, vend kødet heri, og lad det gerne trække koldt i 1 times tid. Steg eller gril det på en pande i 2 minutter på hver side. Husk salt.Varm olien op på en anden pande, og steg løg og timian i et par minutter. Dryp honning over, og tilsæt balsamico og appelsinsaft. Kog det lidt ind, og drys hindbærrene over. Sluk med det samme, og lad lige bærrene mørne let. Kværn peber over. Anret kyllingen med hindbær-løg-kompotten over.

RELEVANTE LINKS

 
Crumblecake