Grillede asparges med varmrøget laks

1. juni 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
De grillede asparges får en skøn smag, hvis de marineres først. Spis dem med en let salat af varmrøget laks med krydderurter og radiser. Nemt og hurtigt, da det hele kan gøres klar i forvejen






(for- eller frokostret til 4 personer)
500 g grønne asparges
1 fed hvidløg, presset
3 spsk. rapsolie el. fin olivenolie
1 meget fintsnittet forårsløg
1 tsk. aromatisk karry (ikke meget stærk)
salt og kværnet peber
krydderurter som kørvel, persille eller citrontimian

SALAT:
2 stykker varmrøget laks
2 håndfulde fine små salatblade
friske krydderurter, thaibasilikum, kørvel eller dild
1 bdt. radiser i meget tynde skiver
lidt olie og citronsaft

TILBEHØR:
ristet brød og citronbåde

Knæk enderne af aspargesene. Bland olien med hvidløg, forårsløg og krydderier, og vend aspargesene i. De må gerne trække i et par timer, men mindst ½ time. Vend de hakkede krydderurter i til sidst. Steg aspargesene på en meget varm grillpande eller grill, til de har fået mørke striber. Drys med salt og peber.
Pluk laksen i stykker med en gaffel, så skindet ikke kommer med. Anret på en bund af salat og nippede krydderurter, og drys med radiser. Dryp lidt olie og citron over. Læg de lune asparges ved siden af, og giv brød og citronbåde til..

Kartoffelpandekager med røget laks