Forretter

Grillede asparges med varmrøget laks

af Susanne Palmqvist 1. juni 2012
Foto: Anders Schønnemann
De grillede asparges får en skøn smag, hvis de marineres først. Spis dem med en let salat af varmrøget laks med krydderurter og radiser. Nemt og hurtigt, da det hele kan gøres klar i forvejen

(for- eller frokostret til 4 personer)500 g grønne asparges1 fed hvidløg, presset3 spsk. rapsolie el. fin olivenolie1 meget fintsnittet forårsløg1 tsk. aromatisk karry (ikke meget stærk)salt og kværnet peberkrydderurter som kørvel, persille eller citrontimianSALAT:2 stykker varmrøget laks2 håndfulde fine små salatbladefriske krydderurter, thaibasilikum, kørvel eller dild1 bdt. radiser i meget tynde skiverlidt olie og citronsaftTILBEHØR:ristet brød og citronbådeKnæk enderne af aspargesene. Bland olien med hvidløg, forårsløg og krydderier, og vend aspargesene i. De må gerne trække i et par timer, men mindst ½ time. Vend de hakkede krydderurter i til sidst. Steg aspargesene på en meget varm grillpande eller grill, til de har fået mørke striber. Drys med salt og peber.Pluk laksen i stykker med en gaffel, så skindet ikke kommer med. Anret på en bund af salat og nippede krydderurter, og drys med radiser. Dryp lidt olie og citron over. Læg de lune asparges ved siden af, og giv brød og citronbåde til..Kartoffelpandekager med røget laks