Forretter

Glaserede rejer på nudelsalat

af Susanne Palmqvist 23. september 2010
Foto: Anders Schønnemann
De glaserede rejer er en fin forret med en pikant smag. Du kan anrette dem oven på en kold salat med tynde nudler og sprøde grøntsager eller på en grøn salat.

(forret til 4 personer)12 store rå kinarejer3 spsk. rørsukker2 fed finthakket hvidløg2 spsk. neutral olie2 spsk. fiskesaucesaft af 1 lime1 tsk. groft knust peberfrisk korianderNUDELSALAT:¼ pakke tynde kinesiske risnudler3 snittede forårsløg1 lille finthakket rød chilifrisk koriander eller thaibasilikumsojaTILBEHØR:limebådePil skallen af rejerne, men lad haleviften sidde på. Kom sukkeret i en wok, og varm op, til det lige smelter. Kom rejer, hvidløg og olie i, og rør rundt, til rejerne akkurat skifter farve. Tilsæt fiskesauce, limesaft og knust peber, og steg 1-2 minutter. Vend hakket frisk koriander i til sidst. Hæld kogende vand over nudlerne, og lad dem stå i 10 minutter. Hæld vandet fra, og køl dem af. Bland dem med hakket forårsløg, chili og krydderurter, og stænk med lidt soja. Giv limebåde til. Rejerne kan også sættes på spyd.

RELEVANTE LINKS

Glaseret and med ferskner