Forretter

Glaserede kyllingeboller med sukkerærtesalat

af Susanne Palmqvist 17. januar 2012
Foto: Anders Schønnemann
De små kyllingeboller med pikant glasering er super lækre. Spis dem lune med en sprød og meget enkel salat til. De kan steges i god tid, og glaseres lige før servering.

(ca. 25 stk.)450 g hakketkyllingekød (3-6 %)1 æg1 spsk. majsstivelse2 forårsløg, finthakkede1 fed hvidløg, knust2 spsk. upolerede sesamfrø1 spsk. østerssauceca. 1 dl fløde 9 %salt og kværnet peberolie til stegningGLASERING:1 spsk. østerssauce1 spsk. soja1 spsk. sød chilisauce½ bdt. purløg, klippetSALAT:150 g slikærter1 moden mango i terninger1 forårsløg, strimlet1 rød chili, finthakketsaft af ½ limefrugt2 tsk. sukker1 spsk. soja½ spsk. fiskesauce Rør kødet med de øvrige ingredienser til en fast fars. Form den til små frikadeller/kødboller, og steg dem i lidt olie på panden. Ryst panden hele tiden, så kyllingebollerne bliver runde og sprøde over det hele. Tag dem af, og vask panden.Lige før servering: Kom østerssauce, chilisauce og soja på panden, og varm det op. Kom kyllingebollerne på, og ryst panden, til de er glaserede og gennemvarme (pas på, de ikke brænder på!). Sæt dem på små spyd, og drys med masser af purløg.Snit ærterne ret fint på skrå, og bland dem med mangoterninger, forårsløg og chili. Rør det øvrige sammen, og vend det i. Smag salaten til Opskriften er til 4 personerPrøv også: Wraps med and og agurk