Forretter

Gazpacho serveres iskold

af Lynn Andersen 8. august 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
Tomat- og pebergazpacho

Gazpacho serveres iskoldTomat- og pebergazpachoTID: 20 min.

Ingredienser: Pynt: 1 kg tomater½ agurk2 store orange peber-frugter1 dl olivenolie2 spsk rødvinseddike2 store fed hvidløgSalt, peber ½ agurk12 cherrytomaterPurløg4 spsk olivenolie

Fremgangsmåde: Skær tomaterne i fire dele.Skræl og skær agurken i tykke skiver.Rens peberfrugterne og skær dem i tykke strimler.Blend grøntsagerne med olie, eddike og hvidløg,og hæld suppen i en skål.Smag godt til med salt og peber og stil i køleskabetmindst 3 timer, men gerne natten over.Med en kartoflerskræller skæres lange tynde skiveragurk.Læg dem i en skål.Halvér tomaterne og læg dem i en anden skål ellerlæg begge dele på et fad ved siden af hinanden.Klip purløget fint og kom det i en skål.Ved serveringen hældes gazpachoen i en kande,og skåle med agurk, tomater, purløg og olieserveres ved siden af.Lad gæsterne selv hælde suppe op og pynte medagurk, tomat, purløg og lidt olie-dryp.

Her finder du 6 lækre opskrifter på spændende retter med tomat:

6 lækre opskrifter med tomater

Bruschetta med tomat ogprosciutto Tomat- og pebergazpacho Pasta med tomatsauce og stegt ansjos

Pizza med grillede cherrytomater Tomatsalat med kærne- mælksdressing TTT - tomat tarte tatin