Forretter

Forårssalat med ristet laks og lime-fløde-dressing

af Susanne Palmqvist 16. marts 2012
Foto: Anders Schønnemann
Salaten med stegt laks, friske asparges og sarte ærteskud er en rigtig let forårssalat. Læg mærke til dressingen, som er lavet på piskefløde og lime. Super enkel, men lækker og cremet

(for- eller frokostret til 4 personer)2-3 laksesteaks, ca. 500 gsalt og peber1 spsk. oliefintrevet limeskal1 lille frisé- el. 1 bakke napolitanasalat1 lille bdt. friske grønne asparges1 bakke ærteskud el. 150 g frosne fine ærter, optøedeDRESSING:1½ dl piskeflødefintrevet skal og saft af1 økolimeTILBEHØR:brødLav dressingen først: Rør fløden med limesaften, og lad den stå i 10 minutter, til den er blevet helt tyk. Rør limeskal og evt. et nip salt i. Er den ikke helt tyk, kan du tilsætte lidt mere saft.Skær laksen i store terninger - uden skindet og den mørke brune hinde tæt på skindet. Drys med salt og peber, og rist fisken hurtigt på alle sider i lidt olie. Tag den af, og drys med limeskal.Skyl, slyng og nip salaten. Bræk de træede ender af aspargesene, og skær dem i passende stykker. Flæk dem evt. Skyl og slyng ærteskuddene forsigtigt, eller tø ærterne op. Bland det hele i 4 dybe tallerkener eller på en smukt fad. Dryp lidt olie over. Læg laksen øverst, pynt med limebåde, og servér dressingen til..Grillede grøntsager med ricottacreme