Forretter

Citronpasta med kammuslinger

Opskriften er en del af en komplet gæstemiddag på italiensk. Her får du opskriften på forretten og en praktisk indkøbsliste


1 spsk. fintrevet citronskal
2 spsk. olivenolie
evt. 1 tsk. blæksprutteblæk
175 g hvedemel
150 g durummel
1 tsk. salt
3 æg (M/L)
durummel til udrulning
DESUDEN:
300 g kantareller
lidt olie til stegning
12-16 kammuslinger
lidt olie til stegning
salt
smør
1 potte ærteskud eller brøndkarse
Rør citronskal sammen med olivenolie og evt. blæk, hvis du vil have en sort pasta.
Bland hvedemel, durummel og salt, og sigt det ud på et rent bord. Saml melet i en lille bunke, og lav en lille fordybning foroven. Slå æggene ud, og kom dem i fordybningen sammen med olien med citronskal. Pisk med en gaffel æggene med mel fra begge sider, til dejen begynder at være til at arbejde med, med hænderne. Du skal evt. bruge lidt mere mel. Ælt dejen i 5 minutters tid, til den er blank. Pak den i film, og lad den trække i køleskabet i 30 minutter.
Rul dejen ud så tyndt som muligt, og skær den i lange strimler. Kog pastaen i rigeligt, letsaltet vand i 3-6 minutter (afhænger af, hvor tyndt du rullede din dej).
Rens kantarellerne, steg dem i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt. Fjern og kassér den lille muskel på siden af kammuslingerne, steg dem i lidt olie på en varm pande, og krydr med salt.
Dræn vandet fra pastaen, vend den med smør, anret pastaen med kantareller, kammuslinger og ærteskud, og servér straks.
Vinforslag: Cinerino/Viognier, Marziano Abbona, Piemonte, Italien.
Opskriften er til 4 personer

FÅ INDKØBSLISTE TIL HELE GÆSTEMENUEN OG EN "SÅDAN-BLIVER-DET-NEMMERE" LISTE HER

Hovedret:
Roastbeef med artiskoksalat
Dessert:
Citronis med limoncello













Læs mere om: