Forretter

Bruschetta med grillede grøntsager og mozarella

24. oktober 2008
af Lone Kjær
Dejlige bruschetta der gør sig utroligt godt som forret

TID: ca. 20 min. + tid til grillning af grøntsagerGriller du grøntsagerne, smager de som slik, og det er en rigtig god måde at få nogle af de 600 g frugt og grønt, som det anbefales, at vi spiser dagligt. Top grøntsagerne på ristet brød med mozzarella og servér det som en appetitlig forret.

1 aubergine1 squash2 peberfrugter2 små rødløg1 potte frisk basilikum1 spsk ekstra jomfruolivenolie125 g mozzarella light4 skiver italiensk brød, 300 gSalt og peber

1. Skær aubergine og squash i skiver og peberfrugt i brede strimler. Halvér løgene.

2. Grill grøntsagerne på begge sider, til de har taget farve.

3. Hak basilikum og vend den med de grillede grøntsager. Dryp olien over.

4. Skær mozzarella-osten i skiver. Grill brødet og top med grøntsager og mozzarella. Krydr med salt og peber og servér.

TIP: Du kan med fordel grille en dobbelt portion af grøntsagerne og gemme halvdelen til næste dag. Så kan de fx bruges som fyld i salater.

Energi pr. person: 350 kcal. Fordelt på: protein 17%, kulhydrat 56%, fedt 27%