Forretter

Blinier med lakserogn og røget laks

3. april 2009
af Lynn Andersen
2 personerTid: 30 min.5 g gær80 g (1¼ dl) hvedemel80 g (1¼ dl) boghvedemel½ tsk sukker1 æg½ tsk salt1 dl mælk1 dl piskefløde2 ægOlie til stegningPynt

2 personerTid: 30 min.5 g gær80 g (1¼ dl) hvedemel80 g (1¼ dl) boghvedemel½ tsk sukker1 æg½ tsk salt1 dl mælk1 dl piskefløde2 ægOlie til stegningPynt:100 g renset lakserogn 2 spsk finthakket rødløg1 dl creme fraiche 18%150 g røget laksOpløs gæren i 1 dl lunkent vand og rør hvedemelet i. Lad dejen hvile 10 min.Tilsæt boghvedemel, sukker, 1 helt æg og salt. Rør mælk i til dejen har konsistens som almindelig pandekagedej.Pisk de 2 æggehvider og fløden hver for sig. Vend begge dele i dejen sammen med de 2 æggeblommer.Varm olie på en lille pande og kom evt. dejen i udstiks-hjerteforme, så blinierne bliver hjerteformede - ellers kan de skæres i hjerteform efter bagningen. Bag ca. 10 små pandekager ved ret høj varme. De bliver tykkere og mere svampede end almindelige pandekager. Læg blinierne i et ovnfast fad og hold dem varme.Anret 2-3 blinier på hver tallerken. Pynt med laks, stenbiderrogn, hakket løg og creme fraiche.Tip: Blinierne kan laves dagen i forvejen og varmes i ovnen lige før servering.