Blåbærpandekager
Forretter

Blåbærpandekager

af Timm Vladimir 23. september 2019
Foto: Columbus Leth
Opskriften på verdens bedste søndag morgen: små, tykke pandekager bagt med friske blåbær og serveret med masser af god sirup. Få opskriften på de lækre blåbærpandekager her
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 æg
  • 3 dl kærnemælk
  • 50 g smør plus lidt til stegning
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt
  • 150 g blåbær

TIL SERVERING

  • 1 dl mørk sirup
  • Blåbær

Opskrift - sådan laver du blåbærpandekager

  Blend æg, kærnemælk og smør. Tilsæt ⅔ af melet, natron, bagepulver, sukker og salt, og blend videre, til dejen har en ensartet konsistens. Gør dejen tykkere ved at tilsætte resten af melet. Jo tykkere dej, des tykkere pandekager. Sæt klatter af på en varm pande med lidt smør. Drys lidt blåbær på hver dejklat, og bag pandekagerne gyldne på begge sider. Servér dem med sirup og flere blåbær.   PRØV OGSÅ: Egg Benedict med bacon og kål  

Læs også