Forretter

Auberginedip med granatæbler

af Mai Knauer 23. oktober 2014
Foto: Columbus Leth
I de arabiske lande går den cremede dip under navnet baba ghanoush. Her får du opskriften på en skøn auberginedip med granatæbler

Auberginedip med granatæbler til 4 personer

INGREDIENSER 4 auberginer 2 fed hvidløg saft og skal af 1 usprøjtet citron 5 spsk. olivenolie salt og friskkværnet peber 2 spsk. hakket bredbladet persille 2 spsk. hakkede mynteblade 1 granatæble   TILBEHØR pitabrød  

Opskrift - sådan laver du auberginedip med granatæbler 

  Skyl auberginerne, og skær et par snit i dem. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 200°. Vend dem en gang imellem. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Halvér dem, skrab det bløde kød ud, og del det med fingrene i lange, tynde strimler. Smid skrællen ud. Lad auberginekødet dryppe godt af i en sigte i knap 1 time, så al saften løber af. Læg det afdryppede auberginekød i en skål, og rør det godt sammen med finthakket hvidløg, citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, salt og peber. Vend persille og mynte i lige inden servering. Pynt med granatæblekerner og evt. ekstra krydderurter. Servér dippen med ristede pitabrød til.  

Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af auberginedip med granatæbler, krydrede vagtler og sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder. Til hovedret og dessert anbefaler vi

Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser – Få opskriften her

Sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder – Få opskriften her