Auberginedip med granatæbler til 4 personer
INGREDIENSER
4 auberginer
2 fed hvidløg
saft og skal af 1 usprøjtet citron
5 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
2 spsk. hakket bredbladet persille
2 spsk. hakkede mynteblade
1 granatæble
TILBEHØR
pitabrød
Opskrift - sådan laver du auberginedip med granatæbler
Skyl auberginerne, og skær et par snit i dem. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 200°. Vend dem en gang imellem. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af. Halvér dem, skrab det bløde kød ud, og del det med fingrene i lange, tynde strimler. Smid skrællen ud. Lad auberginekødet dryppe godt af i en sigte i knap 1 time, så al saften løber af. Læg det afdryppede auberginekød i en skål, og rør det godt sammen med finthakket hvidløg, citronsaft, fintrevet citronskal, olivenolie, salt og peber. Vend persille og mynte i lige inden servering. Pynt med granatæblekerner og evt. ekstra krydderurter. Servér dippen med ristede pitabrød til.
Opskriften er den del af en komplet gæstemiddag bestående af auberginedip med granatæbler, krydrede vagtler og sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder. Til hovedret og dessert anbefaler vi
Krydrede vagtler med korender og tørrede abrikoser – Få opskriften her
Sødmælksbudding med kokosmel og pistacienødder – Få opskriften her