Forretter
Auberginecreme med parmaskinke
Rigtig lækker, blød og smagfuld auberginepuré lige til at smøre på brødet. Top op med parmaskinke eller bresaola. Du kan bruge de hjemmebagte kiks eller riste tynde skiver flutes i lidt olie
Mandag, 6. januar 2014 - 7:45 - af Susanne Palmqvist, Foto: Anders Schønnemann
Auberginecreme med parmaskinke
(1 lille glas/nok til 10-12 små stykker)
INGREDIENSER
1 stor aubergine
1½ spsk. olie til pensling
2 fed hvidløg
MARINADE
2 timianstilke
god olivenolie
kværnet peber
salt
citronsaft
tynde skiver ristet brød eller toast
tynde skiver parmaskinke
Opskrift - sådan laver du auberginecreme med parmaskinke
1. Skær auberginerne igennem på langs, og skær dem i tykke skiver. Læg dem på en plade, og pensl med olie. Grill dem i ovnen i 20-25 minutter på begge sider. De skal blive bløde, men ikke sorte! Læg de pillede hvidløgsfed ind ved siden af i de sidste 10 minutter. Kom det hele i et lille fad, så de ligger i ét lag. Krydr med peber og timiankviste, og hæld olie over. Dæk fadet til med husholdningsfilm, og stil det koldt i 1 døgn.
2. Kom det hele i en blender med lidt af olien. Kør det hele cremet, og tilsæt olie, til konsistensen er tilpas blød. Smag til med salt og peber og evt. lidt citron. Opbevar det i et rent glas, dækket af lidt olie indtil brug.
3. Servér tynde skiver ristet brød toppet med auberginecreme og parmaskinke.
TIP: Puréen kan holde sig i en uge på køl, hvis du hælder et lille lag olie over