

Antipasti med Carpaccio og bagte tomater med gedeost
28. februar 2013Bagte tomater med gedeost og pistacie (Tid : 15 min. + bagetid: ca. 2 timer)
Ingredienser
(4 pers.)
8-12 cocktailtomater
1 fed hvidløg
½ dl olivenolie
1 spsk timianblade
Salt
1 rulle cremet gedeost eller 1 bæger gedeost i olie, ca. 100 g drænet
25 g pistaciekerner, ferske eller saltede
Friskkværnet peber
Evt. ekstra timian
Fremgangsmåde
Halvér tomaterne, læg dem i et ovnfast fad og dryp med en blanding af knust hvidløg og olivenolie og krydr med timian og salt.
Bag tomaterne ved 125 grader (110 grader varmluft) i 1½-2 timer.
Skær osten i skiver og læg den ved de lune tomater.
Drys med grofthakkede pistacienødder, og krydr med peber samt timian. Servér med brød eller grissini.
LÆS MERE: Pift din antipasti op med lækre grøntsagsbruschetta, se opskriften her
Carpaccio (Tid: 15 min. + indfrysning ca. 2 timer)
Ingredienser
(4 pers.)
300 g afpudset kalvefilet eller filet mignon
25 g store hasselnødder
1 spsk citronsaft
½ dl olivenolie
Flagesalt
Friskkværnet peber
2-3 stilke bladselleri
1 spsk hakket persille
Parmesan i flager
Fremgangsmåde
Læg kødet i fryseren et par timer, så det er næsten frosset, men nemt at skære i meget tynde skiver med en skarp kniv.
Du kan også bede slagteren gøre det - sig, det er til carpaccio.
Rist hasselnødderne på en tør pande ved lav varme, til skallen brister og gnid den af i et viskestykke. Hak dem meget groft.
Pisk citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen. Riv bladsellerien i tynde bånd med kartoffelskrælleren eller ostehøvlen, vend båndene i halvdelen af marinaden og drys med persille.
Anret kødet på tallerkenerne eller et fad og dryp med marinade. Lad det gerne trække 10 min. inden servering.
Pynt med bladselleri og drys med nødder og parmesan.
Servér med brød eller grissini.
LÆS MERE: Skal du have lidt til den søde tand, så lav en lækker italiensk nøddekage, se opskrift her
