Forretter

Antipasti - 3 lækre på stribe

af Gitte Heidi Rasmussen 26. december 2011
Foto: Bjørn Jakobsen
3 små retter: Carne Cruda – tatar fra Piemonte, Peperoni farciti - Tunfarseret peperfrugt og Gamberetto salsa rossa – grillede rejer med tomat pebercreme

3 små retter: Carne Cruda - tatar fra Piemonte, Peperoni farciti - Tunfarseret peperfrugt og Gamberetto salsa rossa - grillede rejer med tomat pebercremeCarne Cruda - tatar fra Piemonte

Ingredienser Fremgangsmåde 600 g afpudset kalvefilet ellertykstegsfilet2 spsk citronsaft2 fed hvidløg¾-1 dl god olivenolieSalt, peber½ dl hakket persilleTrøffelolie (olivenolie medtrøffelsmag)Evt. lidt trøffel ogparmesan i flagerRucola Skær kødet i små tynde skiver og hak det fint medspidsen af en skarp kniv.Brug evt. foodprocessoren.Bland kødet med citronsaft, knust hvidløg, olivenolie,salt og peber.Dæk skålen med folie og sæt den i køleskabet til næstedag. Lige før servering blandes kødet med persille oganrettes på tallerkenerne.Dryp med trøffelolie og pynt med tynde skiver trøffel,parmesan og rucola.

Peperoni farciti - Tunfarseret peperfrugt

Ingredienser Fremgangsmåde 4-5 peberfrugter (eller et stortglas peperoni in agrodolceevt. frawww.tasteofpiemonte.com)1 skalotteløg1 fed hvidløg4 ansjoser150 g tun i olivenolie,drænet vægt25 g smør1 spsk kapersSalt, peberSalsa verde:1 stor håndfuldbred-bladet persille1 fed hvidløg3 ansjoser1 spsk kapers½ dl olivenolie½ lille citron Halver peberfrugterne, fjern kernehuset og grill dem medskindsiden opad under grillen i ovnen, til skindet er mørktog bobler op.Afkøl og pil skindet af.Skal det gå hurtigt eller være nemt, kan du købegrillede peberfrugter på glas.Findel skalotteløg, hvidløg, ansjoser, tun, smør og kapersi en multihakker eller foodprocessor og smag til med saltog peber.Kugl tuncremen op og fordel i peberfrugterne.Findel persilleblade, hvidløg, ansjoser, kapers,olivenolie og citronsaft med en stavblender og smagsaucen til med salt og peber.Anret salsaen hen over peberfrugterne lige indenservering.

Gamberetto salsa rossa - grillede rejer med tomat pebercreme

Ingredienser Fremgangamåde 400 g black tigerrejer Oliven-olieSalt, peber

Tomat-pebercreme :1 skalotteløg2 fed hvidløgOlivenolie1 kvist rosmarin1 laurbærblad125 g grillet peberfrugt125 g hakket tomat6 basilikumbladeSalt, peber

Drys:½ dl minut polenta1 spsk oliventapenade2 spsk olivenolie¼ tsk flagesalt

Lav først cremen:Sautér hakket skalotteløg og hvidløg i olivenolie vedmiddelvarme, til løgene er klare.Tilsæt krydderurter samt peberfrugt og rist endnu etpar min.

Hæld tomat ved og lad det simre for svag varmeunder låg i 15 min.Blend med basilikum og smag cremen til med salt ogpeber.Rør polenta, tapenade, olivenolie og salt sammen ogsmør det ud i et tyndt lag på bagepapir på en bageplade.Bag ved 200 grader i 15 min., til »kagen« er sprød, ogafkøl på rist.Smuldr i mindre stykker.Pil rejerne, men lad haleviften sidde.Steg rejerne på en grillpande penslet med olivenolie ogkrydr med salt og peber.Anret rejerne på en bund af tomat-peberfrugtcreme,drys med polentakrumme.

TipSmuk anretning - begynd dagen før, for tataren skal stå natten over på køl.