Forretter

Ajo blanco

Denne spanske klassiker nydes kold og er dermed ekstra let at lave god tid i forvejen. Her får du opskriften på ajo blanco

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

150 g smuttede mandler
8 dl vand
2 fed hvidløg
200 g lyst brød uden skorpe
2 spsk. sherryeddike
5 spsk. olivenolie
salt og peber

TIL SERVERING

god olivenolie
4 skiver godt brød
150 g grønne vindruer

Opskrift - sådan laver du ajo blanco

 
1. Blend mandler, vand og hvidløg til en helt fin ensartet og glat suppe i en blender eller foodprocessor. Tilsæt brød for at tykne konsistensen. Smag til med salt, peber, sherryeddike og olivenolie. Stil suppen på køl, til den er helt kold.
 
2. SERVERING: Anret suppen i dybe tallerkener eller skåle, og servér den med et generøst dryp olivenolie, godt brød og halverede vindruer.
 
TIP: Du kan bruge en god kyllingefond i stedet for vand, hvis du ønsker en mere intens smag.