Forretter
Ajo blanco
Denne spanske klassiker nydes kold og er dermed ekstra let at lave god tid i forvejen. Her får du opskriften på ajo blanco
Fredag, 7. juni 2019 - 7:05 - af Timm Vladimir, Foto: Columbus Leth
Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4
DET SKAL DU BRUGE
150 g smuttede mandler
8 dl vand
2 fed hvidløg
200 g lyst brød uden skorpe
2 spsk. sherryeddike
5 spsk. olivenolie
salt og peber
TIL SERVERING
god olivenolie
4 skiver godt brød
150 g grønne vindruer
Opskrift - sådan laver du ajo blanco
1. Blend mandler, vand og hvidløg til en helt fin ensartet og glat suppe i en blender eller foodprocessor. Tilsæt brød for at tykne konsistensen. Smag til med salt, peber, sherryeddike og olivenolie. Stil suppen på køl, til den er helt kold.
2. SERVERING: Anret suppen i dybe tallerkener eller skåle, og servér den med et generøst dryp olivenolie, godt brød og halverede vindruer.
TIP: Du kan bruge en god kyllingefond i stedet for vand, hvis du ønsker en mere intens smag.