Ajo blanco
Forretter

Ajo blanco

af Timm Vladimir 7. juni 2019
Foto: Columbus Leth
Denne spanske klassiker nydes kold og er dermed ekstra let at lave god tid i forvejen. Her får du opskriften på ajo blanco
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 150 g smuttede mandler
  • 8 dl vand
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g lyst brød uden skorpe
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 5 spsk. olivenolie
  • salt og peber

TIL SERVERING

  • god olivenolie
  • 4 skiver godt brød
  • 150 g grønne vindruer

Opskrift - sådan laver du ajo blanco

  1. Blend mandler, vand og hvidløg til en helt fin ensartet og glat suppe i en blender eller foodprocessor. Tilsæt brød for at tykne konsistensen. Smag til med salt, peber, sherryeddike og olivenolie. Stil suppen på køl, til den er helt kold.   2. SERVERING: Anret suppen i dybe tallerkener eller skåle, og servér den med et generøst dryp olivenolie, godt brød og halverede vindruer.   TIP: Du kan bruge en god kyllingefond i stedet for vand, hvis du ønsker en mere intens smag.   PRØV OGSÅ: Kold ærtesuppe med rejer og dild