æbleflæsk
Forretter

Æbleflæsk med lakrids

af Timm Vladimir 15. december 2017
Foto: Columbus Leth
Tag springet og brug en smule lakrids til at give smagen ekstra dybde. Det salte flæsk og de syrligtsøde æbler har godt af lidt modvægt fra den dybe lakrids. Her får du opskriften på æbleflæsk med lakrids

Æbleflæsk med lakrids

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter Antal personer: 2-4   DET SKAL DU BRUGE 600 g stegeflæsk i skiver 4 spsk. rapsolie 2 tsk. rålakridspulver 2 løg 15 g smør til stegning 3 æbler  
  TIL SERVERING 4-8 skiver rugbrød karse evt. tallerkensmækker el.a. spiselig blomst  
  PRØV OGSÅ: Æbleflæsk med løg og timian  

Opskrift - sådan laver du æbleflæsk med lakrids

Tænd ovnen på 225°. Fordel flæsket på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør olie og lakridspulver sammen, og pensl det på flæsket. Steg det i ovnen i 15 minutter. Vend flæsket, hæld fedtet fra (gem det til senere), og steg flæsket videre i ovnen i ca. 15 minutter, til det er gyldent og sprødt. Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de er bløde og har taget en smule farve. Tag dem af panden. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Hæld flæskefedtet på panden, og steg æblerne i 7-8 minutter ved middel varme, til de er møre. Servér det sprøde flæsk med rugbrød, æbler og løg. Pynt med karse og evt. tallerkensmækker.