æbleflæsk
Forretter

Æbleflæsk med lakrids

Tag springet og brug en smule lakrids til at give smagen ekstra dybde. Det salte flæsk og de syrligtsøde æbler har godt af lidt modvægt fra den dybe lakrids. Her får du opskriften på æbleflæsk med lakrids

Æbleflæsk med lakrids

Tid: 20 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 2-4
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g stegeflæsk i skiver
4 spsk. rapsolie
2 tsk. rålakridspulver
2 løg
15 g smør til stegning
3 æbler
 
 
TIL SERVERING
4-8 skiver rugbrød
karse
evt. tallerkensmækker el.a. spiselig blomst
 
Få 13 nr. af femina + glasvase fra Lyngby Porcelæn for kun 348 kr.
 
PRØV OGSÅ: Æbleflæsk med løg og timian
 

Opskrift - sådan laver du æbleflæsk med lakrids

Tænd ovnen på 225°. Fordel flæsket på en bageplade beklædt med bagepapir. Rør olie og lakridspulver sammen, og pensl det på flæsket. Steg det i ovnen i 15 minutter. Vend flæsket, hæld fedtet fra (gem det til senere), og steg flæsket videre i ovnen i ca. 15 minutter, til det er gyldent og sprødt. Pil løgene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande, til de er bløde og har taget en smule farve. Tag dem af panden. Skyl æblerne, og skær dem i både uden kernehus. Hæld flæskefedtet på panden, og steg æblerne i 7-8 minutter ved middel varme, til de er møre. Servér det sprøde flæsk med rugbrød, æbler og løg. Pynt med karse og evt. tallerkensmækker.