Sund mad til madpakken
Forretter

3 sunde ideer til madpakken

21. august 2019
af Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
Her får du tre velsmagende bud på mad, du kan tage med, når du skal på farten. Du kan vælge imellem rugbrødssandwich med ærtecreme og avocado, kartoffelmad med bacon eller salat med chilihummus, quinoa, kikærter og blomkål

VÆRS'GO! 3 SUNDE TIL MADPAKKEN

 

Rugbrødssandwich med ærtecreme og avocado (15 min)
100 g ærter fra frost 1 fed hvidløg 2 spsk. græsk  yoghurt 10 % 200 g rugbrød, boller eller skiver 1 spiseklar avocado 1 skoleagurk 1 forårsløg 1 håndfuld løgspirer   Blend ærterne sammen med hvidløg og yoghurt. Smag cremen til med salt og peber. Flæk bollerne og smør dem med ærtecreme. Læg bollerne sammen med skiver af avocado og agurk, fintsnittet forårsløg og løgspirer.   Energi pr. person: 395 kcal. Fordelt på: Fedt 22 %, protein 12 %, kulhydrat 66 %  
  Kartoffelmad med bacon (15 min)
120 g fuldkornsrugbrød i tykke skiver 400 g kogte kartofler 2 skiver bacon 1 spsk. mayonnaise 2 spsk. purløg ½ rødløg   Steg baconskiverne sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Skær de kogte kartofler i skiver og fordel dem på brødskiverne. Anret med mayonnaise, rødløg i tynde skiver, klippet purløg og bacon ovenpå.   Energi pr. person: 439 kcal. Fordelt på: Fedt 24 %, protein 11 %, kulhydrat 65 %  
  Salat med chilihummus, quinoa, kikærter og blomkål (25 min)
150 g chilihummus 50 g quinoa 300 g blomkål 3 forårsløg 100 g kogte kikærter ½ spsk. olivenolie ½ spsk. hvidvinseddike Rød skovsyre   Kog quinoaen. Del blomkålen i små buketter og snit forårsløgene fint. Hæld lagen fra kikærterne og skyl dem i koldt vand. Vend kogt quinoa, blomkål, forårsløg og kikærter i en marinade af eddike og olivenolie og smag til med salt og peber. Fordel hummussen i to beholdere og kom salaten oveni. Pynt med urter eller spæde salatblade.   Energi pr. person: 320 kcal. Fordelt på: Fedt 31 %, protein 17 %, kulhydrat 52 %   PRØV OGSÅ: Den ultimative cowboytoast