skoldkopper
Hovedretter

Fiskefrikadeller

FISKEFRIKADELLER MED STUVEDE GRØNSAGER4 personerFiskefrikadeller400 gram torskefilet2 spsk revet løg½ tsk groft salt1 knivspids peber1 æg2 spsk melca.

FISKEFRIKADELLER MED STUVEDE GRØNSAGER

4 personer

Fiskefrikadeller

400 gram torskefilet
2 spsk revet løg
½ tsk groft salt
1 knivspids peber
1 æg
2 spsk mel
ca. ½ dl mælk
1 spsk olie
½ spsk smør

Sådan gør du
Hak fisken groft med stavblender i en skål.
Pil og riv løget på råkostjernet.
Tilsæt salt, peber, løg og æg til fisken. Rør kraftigt og tilsæt melet. Rør mælk i, til farsen er ensartet og fast.
Varm fedtstoffet på panden.
Form frikadellerne med en ske og steg dem 5-8 minutter på hver side ved svag varme, til de er lysebrune.

Stuvede grønsager
3 kartofler
2 gulerødder
150 gram hvidkål
100 gram grønne bønner
3 dl letmælk
1 dl vand
1 spsk smør
1 spsk hvedemel med top
salt og peber

Sådan gør du
Skræl kartoflerne og skær dem i tern.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Skyl kålen og skær den i tern.
Skær de frosne bønner i små stykker.
Kom kartofler, gulerødder og hvidkål i en gryde.
Hæld mælk og vand ved, læg låg på gryden, og bring gryden i kog. Kog i ca. 12-15 minutter.
Tilsæt bønnerne.
Rør smør og mel sammen til en smørbolle og tilsæt den til grønsagsblandingen.
Lad den ligge et par minutter. Rør derefter smørbollen ud.
Kog videre under omrøring i endnu et par minutter.
Smag til med salt og peber.


Prøv også:
Forccacia brød
Fransk nougat

Læs mere om: