Mad

Fish & chips med ærtepuré

af Louisa Lorang 24. maj 2010
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er fish & chips med ærtepuré. Få opskriften her

3 bagekartofler1 spsk. ekstrajomfruolivenoliesalt200 g ærter fra frost (optøede)3 spsk. drænet yoghurten smule citronsaftsalt og peberENDVIDERE:100 g blandet salat½ bundt mynte, plukketekstrajomfruolivenolielidt citronsaftsaltENDVIDERE:300 g sej uden skind og ben1 dl hvedemel1 æg, pisket2 dl grov rasp (gerne panko-)rigeligt olie til stegningflagesaltcitronbådeKom kartoflerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå i 30 minutter. Skift vandet en enkelt gang undervejs. Tag dem op, og tør dem i køkkenrulle. Vend dem med olie og salt, og bag dem ved 220° i 40-50 minutter, eller til de er møre og gyldne.Blend ærter og yoghurt med stavblender, og smag til med citron og salt.Vend salat og mynte med olie, citron og salt.Skær fisken i mindre stykker, og vend dem i mel, æg og rasp. Steg dem i varm olie, og krydr med salt.Servér straks fisk, kartofler, ærtemos og salat med citronbåde til.Opskriften er til to personerFå indkøbslisten til hele ugen herUGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag Tirsdag Torsdag Fredag