rabarbermedaljer
Mad

Festlige rabarbermedaljer

27. april 2017
af Emma Martiny, Fra kogebogen "Fabelagtige fristelser", FADL’s forlag)
Foto: Mathilde Vesterherup
Rabarbernes syrlighed giver kagerne et friskt tvist, og mørk chokolade smager altid lidt af luksus. Her får du opskriften på de festlige rabarbermedaljer

Festlige rabarbermedaljer

Tid: 45 minutter. Hviletid: 30 minutter. Bagetid: 20 minutter Antal: 10 stk. DET SKAL DU BRUGE 100 g mandelmel 100 g fuldkornsrismel korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver 1 nip salt 100 g smør 2 spsk. honning 1 æggehvide
RABARBERKOMPOT 200 g rabarber, renset vægt skal af 1 usprøjtet citron 2-3 spsk. honning TIL SERVERING 100 g mørk chokolade 2 dl fløde korn af 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver PRØV OGSÅ: Skift de festlige rabarbermedaljer ud med disse fantastiske rabarber-drømme med hyldeblomstsaft

Opskrift - sådan laver du de festlige rabarbermedaljer

1. Tænd ovnen på 175°, og beklæd en bageplade med bagepapir. Bland mandelmel, fuldkornsrismel, vaniljekorn og salt i en skål. Tilsæt koldt smør i små tern, og smuldr dejen, indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt honning og æggehvide, og ælt dejen sammen, til den er blød og smidig. Sæt den på køl i 30 minutter, så den bliver fast. 2. Rul dejen ud i cirka ½ cm’s tykkelse, og udstik 20 bunde (f.eks. med toppen af et glas). Flyt bundene over på bagepladen. Sæt bagepladen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil kanterne på bundene er blevet gyldne, og lad dem derefter køle helt af på en bagerist. 3. RABARBERKOMPOT: Skyl rabarberne, og skær dem i skrå skiver. Vend dem i revet citronskal og 2 spsk. honning på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rabarberne i 10 minutter, indtil de er møre, og lad dem herefter køle af. Læg rabarberne i en skål (gem nogle til pynt); brug en gaffel og mos dem en smule, til de har opnået den ønskede konsistens. Smag evt. til med honning. 4. SERVERING: Smelt forsigtigt chokoladen over vandbad, og dyp bundene i chokoladen på den ene side (husk at gøre det, så den grimmeste side dækkes med chokolade). Lad chokoladen stivne. Pisk fløde og vaniljekorn til flødeskum, og fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle. Anret 1 spsk. rabarberkompot oven på chokoladesiden på 10 af bundene. Top med flødeskum, og placér så de resterende bunde oven på med et let tryk. Chokoladesiden skal vende nedad. Lav en lille dut flødeskum på toppen af medaljerne, og pynt med en stykke bagt rabarber. TIP: Opbevar medaljebundene i en lufttæt beholder, indtil du er klar til at samle medaljerne. Du kan også fryse bundene, hvis du har lavet dem i ekstra god tid. Opskriften er fra madskribent Emma Martinys kogebog ”Fabelagtige fristelser” (FADLs forlag). Bogen indeholder 100 desserter og andre søde sager med fokus på sundhed, så der er skruet ned for sukkeret og op for smagen og de naturlige råvarer.
https://imgix.femina.dk/1718-fabelagtige-fristelser.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også