Ca. 25 stk.
Ingredienser til grunddej:
125 g mandler Kornene fra en vaniljestang 1 knivspids hjortetaksalt 125 g sukker 125 g hvedemel 65 g smør 1 æg
Sådan laver du grunddejen
Kør mandlerne med vaniljekorn i en blender eller foodprocessor, til det er som rasp. Bland de øvrige ingredienser i og saml dejen med ægget. Pak dejen i film og lad den hvile i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag. Prøv også:
Grunddej til muffins/cupcakes Hjerter med ingefær og citron
1 portion grunddej (med små justeringer) 1 spsk st. ingefær 125 g farin Fintrevet skal fra 1 usprøjtet citron
GLASUR 200 g flormelis 1 tsk. rød farve Lidt vand Lyserød sukkerpynt Hjerteformet udstikker
Fremgangsmåde
Tilbered grunddejen som angivet, men skift vaniljen ud med ingefær og brug farin i stedet for sukker. Tilsæt citronskal før ægget. Pak dejen ind i plastfilm og lad den hvile i køleskab. Rul dejen ud på et meldrysset bord og stik småkagerne ud med en udstikkerform. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 180° på næstnederst rille i ca. 8 minutter. De skal være gyldne. Lad kagerne køle af på en rist. Rør ingredienserne til glasuren sammen og kom den på kagerne. Pynt til sidst med sukkerpynt.
Cookies med to slags chokolade
1 portion grunddej 50 g hvid chokolade
PYNT 50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde
Følg opskriften på grunddej, hak chokoladen og ælt i dejen. Lad dejen hvile og tril til kugler på størrelse med en hasselnød. Sæt dem på en bageplade med meget mellemrum, tryk let på hver. Bag kagerne ved 180° i 7-10 minutter og lad dem køle helt af på en rist. Hak og smelt chokoladen. Dyp halvdelen af småkagen i chokoladen og lad den tørre.
Vaniljekager med orange
En portion grunddej 25 g fintrevet eller meget finthakket pomeransskal
PYNT 25 g pomeranskal 50 g hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
Tilbered grunddejen som beskrevet og ælt pomeransskal i dejen. Tril dejen til en lang pølse og stil den på køl i 4 timer. Skær pølsen i ½ cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med pomeransskal og hasselnøddeflager. Bag kagerne i en 180° varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne.
Småkager med lakrids og lime
1 portion grunddej Fintrevet skal fra 1 usprøjtet lime 2 spsk. lakridspulver
PYNT 3 spsk. lakridspulver 1 spsk. rørsukker Blomsterformet udstikker
Fremgangsmåde
Tilbered grunddejen, men ælt limeskal og lakridspulver i dejen, før du sætter den på køl. Rul dejen ud (ca. ½ cm tyk) på et melet bord. Stik kagerne ud med udstikkerformen og drys med lakridspulver og sukker. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem på næstøverste rille i en 200° varm ovn i ca. 10 minutter. Lad kagerne køle af på en rist og læg dem i kagedåse. Prøv også:
Lækre og sprøde vaniljekranse