Drikke

Se Malene Smidt Hertz favorit sommervine her

af Anne Bruhn Jørgensen 26. maj 2016
Foto: Heidi Maxmiling.
Malene Smidt Hertz blev Danmarks første kvindelige vinkyper, da hun for efterhånden en del år siden gik i lære i hjembyen Odense. Sidenhen har hun været direktør for flere store vin-virksomheder, lige som hun har været ekspert på Go' morgen Danmark og i Ekstra Bladet. I dag ejer og driver hun virksomheden Rundt Om Vin, og så kan du møde hende i denne uges SØNDAG, hvor hun fortæller om sin sansebevidsthed, sin vej til tops og om det at være kvinde i et mandefag. Her giver hun sit bud på tre gode sommervine.

Sommeren er for alvor over os. I de her uger er gillhygge på terassen og friske sommerretter det bedste, der findes. Men noget kan gøre din sommeraften endnu bedre. Nemlig et glas lækker vin. Og det behøver ikke koste en formue. Her giver Malene Smidt Hertz sine bud på tre gode sommervine, og ovenikøbet også lidt gode råd til, hvad du kan spise til de lækre vine. 

2015 Vino Verde Aveleda, Portugal

Herlig frisk og let sommervin med god frisk syre og fin balance mellem frugten og den lette sødme. Vinen holder kun 11% og svaler på en varm sommerdag

Kr. 45,- i Netto

 

2014 Château Pesquié Les Terrasses Rosé Ventoux, Frankrig

Ingen sommer uden rosé. Château Pesquié har stor succes med vingårdens vine. Roséen er ingen undtagelse. En tør, og lidt rustik rosé med tilpas fylde til at følge med ind over grillmaden.

Kr. 69,95 hos Philipson Wine

 

Champagne Charles Heidsieck NV Brut

Bobler er bedste optakt til gæster på terrassen. Intens og mægtig champagne, der har fylde nok til at ledsage grillede skaldyr og kammuslinger. Men står sig også fantastisk solo.

Kr. 349,- hos Leisner Vine