Sangria opskrift
Drikke

Sangria med vandmelon

af Timm Vladimir. Udgivet første gang 6. august 2015 7. april 2021
Foto: Columbus Leth
Her får du opskriften på en frisk sangria. Sangria med vandmelon egner sig fortrinligt til danske sommerdage. Nemt og lækkert!
4 personer
Tid i alt 2 t og 15 min

Sangria

  • 1 vandmelon (du skal bruge den udhulede melonskal samt ca. 500 g af melonkødet)
  • saft af ca. 2 appelsiner
  • 1 flaske rødvin
  • 150 ml Grand Marnier
  • 2½ dl sukkersirup (se herunder)

SUKKERSIRUP

  • 150 g sukker
  • 150 g vand
  • evt. 1 stjerneanis

Opskrift - sådan laver du sangria med vandmelon

  1. Sukkersirup: Bland sukker og vand i en gryde, og giv det et kort opkog, til sukkeret er smeltet.
  2. Lad evt. en stjerne-anis koge med i gryden – det giver en dejlig lakridssmag. Afkøl siruppen helt.
  3. Sangria: Skær toppen af vandmelonen, og udhul den. Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i 1 cm store tern.
  4. Pres saften af appelsin-erne, du skal bruge 1 dl friskpresset appelsinsaft.
  5. Bland rødvin, appelsinsaft, Grand Marnier og sukkersirup i en stor skål, og lad vandmelontern/kugler trække heri i 1-2 timer på køl. Servér sangria i den udhulede melon.

Andre lækre opskrifter