Mandag, 6. august 2018 - 8:29 - af Timm Vladimir. Udgivet første gang 6. august 2015. Foto: Columbus Leth
Sangria med vandmelon til 4 personer
Du kan sagtens lave sangriaen dagen før, men melonen skal højst trække 2 timer, ellers bliver din sangria for vandet, og melonstykkerne for smattede.
Tid: 15 minutter. Trækketid: 2 timer.
DET SKAL DU BRUGE TIL SANGRIA
1 vandmelon (du skal bruge den udhulede melonskal samt ca. 500 g af melonkødet)
saft af ca. 2 appelsiner
1 flaske rødvin
150 ml Grand Marnier
2½ dl sukkersirup (se herunder)
SUKKERSIRUP
150 g sukker
150 g vand
evt. 1 stjerneanis
Opskrift - sådan laver du sangria med vandmelon
1. Sukkersirup: Bland sukker og vand i en gryde, og giv det et kort opkog, til sukkeret er smeltet. Lad evt. en stjerne-anis koge med i gryden – det giver en dejlig lakridssmag. Afkøl siruppen helt.
2. Sangria: Skær toppen af vandmelonen, og udhul den. Brug gerne et parisiennejern, så du får fine melonkugler, ellers skærer du bare melonkødet i 1 cm store tern. Pres saften af appelsin-erne, du skal bruge 1 dl friskpresset appelsinsaft. Bland rødvin, appelsinsaft, Grand Marnier og sukkersirup i en stor skål, og lad vandmelontern/kugler trække heri i 1-2 timer på køl. Servér sangria i den udhulede melon.