Lynchburg- lemonade med saltede hasselnødder
Drikke

Lynchburg-lemonade med saltede hasselnødder

af Timm Vladimir 24. maj 2020
Foto: Columbus Leth.
Bare rolig! Der er andet end lemonade i denne sommerlige cocktail, der er opkaldt efter byen Lynchburg, som er hjemsted for Jack Daniels-whiskyen. Her får du opskriften på lynchburg-lemonade med saltede hasselnødder.
1 personer
Tid i alt 10 min

DET SKAL DU BRUGE:

    SALTEDE HASSELNØDDER:

    • 2 dl vand
    • 2 spsk. salt
    • 100 g hasselnøddekerner

    LYNCHBURG-LEMONADE:

    • 4½ cl bourbon whisky
    • 3 cl Cointreau
    • 3 cl citronsaft
    • 12 cl drikkeklar lemonade, f.eks. Fentimans Victorian
    • 5 isterninger
    • 5 skiver appelsiner, evt. tørrede

    SÅDAN GØR DU:

    Saltede hasselnødder:

    1. Bring vand og salt i kog i en gryde, og tilsæt hasselnødderne. 
    2. Lad det simre i 5 minutter, tag gryden af varmen, og lad nødderne trække i 15 minutter. 
    3. Tænd ovnen på 150°.
    4. Dræn nødderne for vand, og hæld dem i et lille ovnfast fad. Bag nødderne i ovnen i 20 minutter.

    Lynchburg-lemonade:

    1. Hæld whisky, Cointreau, citronsaft og lemonade i et stort glas.
    2. Top med isterninger og appelsinskiver.

    Servering: Servér Lynchburg-lemonaden med saltede nødder.

    Andre lækre opskrifter