Drikke

Lynchburg-lemonade med saltede hasselnødder

Bare rolig! Der er andet end lemonade i denne sommerlige cocktail, der er opkaldt efter byen Lynchburg, som er hjemsted for Jack Daniels-whiskyen. Her får du opskriften på lynchburg-lemonade med saltede hasselnødder.

Tid i alt: 10 min
Antal personer: 1

DET SKAL DU BRUGE:

SALTEDE HASSELNØDDER:

2 dl vand
2 spsk. salt
100 g hasselnøddekerner

LYNCHBURG-LEMONADE:

4½ cl bourbon whisky
3 cl Cointreau
3 cl citronsaft
12 cl drikkeklar lemonade, f.eks. Fentimans Victorian
5 isterninger
5 skiver appelsiner, evt. tørrede

SÅDAN GØR DU:

Saltede hasselnødder:

  1. Bring vand og salt i kog i en gryde, og tilsæt hasselnødderne. 
  2. Lad det simre i 5 minutter, tag gryden af varmen, og lad nødderne trække i 15 minutter. 
  3. Tænd ovnen på 150°.
  4. Dræn nødderne for vand, og hæld dem i et lille ovnfast fad. Bag nødderne i ovnen i 20 minutter.

Lynchburg-lemonade:

  1. Hæld whisky, Cointreau, citronsaft og lemonade i et stort glas.
  2. Top med isterninger og appelsinskiver.

Servering: Servér Lynchburg-lemonaden med saltede nødder.