Desserter

Ymerfromage med lakrids og hindbær

15. juli 2015
af Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
Den fløjsbløde ymerfromage er en god gammel dessertklassiker. Giv den moderne modspil i form af karamelliseret rugbrødsdrys.

Ymerfromage med lakrids og hindbær til 4 personer

  Tid: 20 minutter. Afkøling: Mindst 4 timer (gerne natten over).    DET SKAL DU BRUGE   YMERFROMAGE 4 blade husblas ½ l ymer 5 spsk. brun farin ½ tsk. lakridspulver 2½ dl piskefløde   RUGBRØDSDRYS MED LAKRIDS 100 g rugbrød, gerne daggammelt 2 spsk. brun farin 1 spsk. smør 1 tsk. knust rålakrids (f.eks. fra Johan Bülow)   TIL SERVERING 1 bakke friske hindbær  

Opskrift - sådan laver du ymerfromage med lakrids og hindbær

  1. Ymerfromage: Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter. Rør ymer, farin og lakridspulver sammen i en skål, til farinen er opløst. Tag husblassen op af skålen, og smelt den forsigtigt over vandbad med det vand, som hænger ved. Rør den smeltede og let afkølede husblas i ymerblandingen i en tynd stråle. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i ymerblandingen. Fordel ymerfromagen i 4 glas, dæk med husholdningsfilm, og sæt på køl i mindst 4 timer (gerne natten over).   2. Rugbrødsdrys: Smuldr rugbrødet, og bland det med farin. Steg det i smør på en pande ved middel varme i ca. 5 minutter, til det er sprødt. Tag panden fra varmen, og rør den knuste lakrids i rugbrødsblandingen. Bred rugbrødsblandingen ud på et stykke bagepapir, og lad det køle af.   3. Servering: Tag ymerfromagen ud af køleskabet 5 minutter før servering. Pynt med hindbær og rugbrødsdrys.   PRØV OGSÅ: Citronfromage de luxe