Othellolagkage
Desserter

Verdens bedste Othellolagkage

af Camilla Zarah Lawes og Kristina Marckmann 24. juni 2021
Foto: Betina Hastoft og Carina Krüger
En othellolagkage må være kongen af konditorkager! Den er fyldt med den lækreste vaniljecreme, beklædt med marcipan og toppet med chokoladeglasur. Her får du opskriften på en skøn othellolagkage
30 min 8 personer
Tid i alt 4 t og 0 min

Lagkagebunde

  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 dl sødmælk
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • en springform, ca. 22 cm i diameter

Vaniljecreme

  • korn af ½ vaniljestang
  • 75 g sukker
  • 70 g majsstivelse
  • 4 dl sødmælk
  • 3 æggeblommer
  • 3½ dl piskefløde

Til samling af kagen

  • 1½ dl piskefløde
  • 200 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • ca. 50 g glukosesirup
  • 200 g hindbærmarmelade
  • en lagkagering, 20 cm i diameter
  • kageplast (et bånd)

Chokoladeglasur

  • 75 g mørk chokolade
  • 150 g flormelis
  • lidt vand

Pynt

  • 2 dl piskefløde
  • en sprøjtepose med 12 mm rund, glat tylle

Opskrift - sådan laver du othellolagkage

 

1. VANILJECREME:

  1. Pisk vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen med 1 dl mælk. Pisk æggeblommer i.
  2. Kog de sidste 3 dl mælk op med fløde og den tomme vaniljebælg. Når det koger, tilsættes sukkerblandingen. 
  3. Pisk godt i nogle sekunder, til cremen koger og tykner. Fjern vaniljestangen, og hæld straks cremen i en kold beholder. 
  4. Læg husholdningsfilm direkte oven på cremen, og sæt på køl i mindst 3 timer.

 

2. LAGKAGEBUNDE:

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker helt hvidt. Smelt smørret, og bland det med mælk.
  3. Vend mælkeblandingen i æggeblandingen.
  4. Vend mel, bagepulver og salt i. Hæld dejen i en smurt, sukkerdrysset springform, og bag den i ovnen i 25-30 minutter.
  5. Afkøl helt, og flæk den i 3 bunde.

 

3. SAMLING AF KAGEN:

  1. Pisk den iskolde vaniljecreme glat.
  2. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend forsigtigt flødeskum og vaniljecreme sammen. 
  3. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen til en ensartet masse. Gem marcipanen i en lukket frysepose ved stuetemperatur, til den skal bruges.
  4. Beklæd lagkageringen med kageplast, og sæt den på et fad. Læg 1 kagebund i. 
  5. Fordel halvdelen af marmeladen ovenpå. Smør halvdelen af vaniljecremen på, og læg den næste lagkagebund ovenpå. Pres den let ned.
  6. Gentag med næste lag, og afslut med den sidste kagebund. Pres også den let ned. Sæt kagen i køleskabet, til den er iskold og har sat sig, gerne til næste dag.
  7. Tag lagkagering og kageplast af, og sæt kagen på et serveringsfad. 
  8. Rul marcipanen ud med en kagerulle i lidt flormelis til ét langt bånd, som kan nå rundt om kagen.
  9. Opmål og skær båndet til, mens det ligger på bordet, så det er ca. 2 cm højere end kagen. Sørg for, at marcipanen er til at flytte med under hele udrulningen.
  10. Rul båndet forsigtigt sammen, og rul det rundt om kagen – lav en pæn afslutning.

 

4. CHOKOLADEGLASUR:

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den forsigtigt over vandbad.
  2. Rør flormelis og en smule vand sammen til en tyk glasur i en lille kasserolle, og opvarm glasuren let.
  3. Tilsæt den smeltede chokolade og evt. lidt mere vand til en passende konsistens.
  4. Smør den lune chokoladeglasur hurtigt og sirligt ud på toppen af den kolde lagkage.

 

5. PYNT:

  1. Pisk fløden til skum, fyld det i en sprøjtepose, og sprøjt en fin knopkant i kanten af lagkagen.
  2. Opbevar den på køl.