Desserter

Varm ferskenpie

af Lynn Andersen 29. juni 2010
Foto: Bjørn Jakobsen
Lun ferskenpie er en ægte himmerigs­mundfuld med vaniljeis og karamelsauce til.

8 pers.TID: 20 min. + bagetid

Prøv også:

Jordbærtærte med vaniljecreme Vaniljeistærte med varme bær Hurtig æblekage

1 kg friske ferskner30 g mørk farin1-2 spsk citronsaft½ tsk stødt kanel90 g mel45 g sukker2 tsk bagepulver¼ tsk salt1 dl piskefløde45 g smeltet smør

Karamelsauce:120 g mørk farin1 dl piskefløde½ dl mørk sirup1 spsk smør2 tsk kanel

Desuden:Evt. vaniljeis

1. Varm ovnen op til 200 grader.2. Vask fersknerne, gnid dem for at fjerne hår, halver dem og fjern stenene.3. Skær fersknerne i tynde skiver.4. Bland farin, citronsaft, kanel og ferskenskiver sammen i et letsmurt, ovnfast fad.5. Bland mel, sukker, bagepulver og salt i en skål.6. Pisk fløden stiv og vend den i melblandingen sammen med smeltet smør.7. Hæld dejen over frugten og bag pien i ca. 40 min.8. Bring alle ingredienserne til saucen i kog, skru ned og lad den småkoge 5 min. uden låg.9. Spis ferskenpien varm med en skefuld is og karamelsauce til.