vaniljeparfait
Desserter

Vaniljeparfait med friske bær og karamel

6. juli 2010
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
En dejlig nem dessert, der smager bedst, når parfaiten er blød. Her får du opskriften på vaniljeparfait med friske bær og karamel

Vaniljeparfait med friske bær og karamel til 6 personer

 

INGREDIENSER

½ liter piskeflødekorn fra 1 god vaniljestang8 pasteuriserede æggeblommer (4 bægre)120 g flormelis

 

KARAMEL120 g sukker2 dl kogende vand

TILBEHØR250 g hindbær250 g jordbær i kvarter250 g blåbær

PRØV OGSÅ: Vaniljeparfait med solbærpuré og varm chokoladesauce

Opskrift - sådan laver du vaniljeparfait med friske bær og karamel

Pisk fløden til skum, og sæt det til side. Skrab vaniljekornene fra vaniljestangen, og pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med flormelis og vaniljekorn, det tager ca. 7 minutter med en elpisker.Kom husholdningsfilm i en form på 1½ liter. Vend lidt af flødeskummet i de piskede blommer, og vend blandingen ned i resten af flødeskummet til en ensartet, luftig masse. Fordel cremen i formen, og luk den til med husholdningsfilm. Frys isen i mindst 4 timer, og gerne natten over.Karamel: Hæld sukkeret i en tykbundet gryde, lad det smelte langsomt, og hæld vand på (pas på, det sprøjter, så brug evt. et låg som skjold). Kog karamellen, til den er smeltet og jævn, det tager ca. 6 minutter. Afkøl let, og servér den til skiver af parfait med friske bær.

Tag parfaiten ud af fryseren ca. et kvarter før den skal spises. Vend evt. bærrene i lidt sukker, hvis de er lidt syrlige.