Desserter

Vandbakkelser - grunddej

18. januar 2012
af Beagle Iuel-Brockdorff
Foto: Bjørn Jakobsen
Lette, luftige, lækre! Sådan kan vandbakkelser sammenfattes – de er tilmed nemme at bage, hvis du overholder rådet om ikke at åbne ovnlågen.

Vandbakkelser - grunddej (til ca. 6 kager)

Ingredienser Fremgangsmåde 40 g smør1 dl vand50 g mel1 stort æg

 

Kom smør og vand i en gryde og varm op. Når det koger, tilsættes melet, og dejen slås sammen med en grydeske, til den slipper gryden. Afkøl lidt og rør ægget i.

Kom dejen i en sprøjtepose med rund eller riflet tyl og sprøjt kagerne ud på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag 20-30 min.

Vigtigt: I løbet af bagningen må ovnen ikke åbnes de første 20 min. for de store og 15 min. for de små vandbakkelser, ellers kan de falde sammen.

Afkøl på en rist og opbevar i en tætsluttende beholder til brug. Er dine vandbakkelser blevet bløde, kan de tørres lidt i ovnen.

6 vandbakkelser med variation 

Vandbakkelser- grunddej Kartoffelkager Vandbakkelser medappelsincreme Suppe-vandbakkelser Osteboller Vandbakkelser medkaffeis

Lav og servér perfekte hjemmelavede kager med produkter fra SØNDAGs shop...

Sprøjtepose fraSilikomArt

Funktionel sprøjteposei 100% silikone, som gåri opvaskemaskinen.

149 kr. i SØNDAGs webshop

>> køb den HER

Dåsesæt med 3 stk.

Fine retro-dåser med designaf engelske Martin Wiscombetil opbevaring af kager.

249 kr. i SØNDAGs webshop

>> køb dem HER

Macaronsæt fra Lékué

Lav nemt dine egne macarons,med smag af alt fra chokolade,grøn te, hindbær eller lakrids...

349 kr. i SØNDAGs webshop

>> køb den HER

Er du helt vild med kage og desserter?

På facebook-gruppen "Jeg elsker kage" er næsten 15.000 kage-entusiaster samlet, og deles om opskrifter, tips og gode idéer. Du kan være med i gruppen HER.