Desserter

Valgkage 2015 af kagearkitekt Annemette Voss

Jeg har valgt at lave en valgkage, eller rettere sagt to udgaver af samme kage, til folketingsvalget d. 18. juni 2015. Så er ideen, at du selv kan vælge, om din kage skal være til fordel for rød eller blå blok, og du kan også sammensætte dit eget “hjul” af partierne ovenpå din kage - helt som du drømmer om vores fremtidige regering skal se ud.

1 kage - 6 pers.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: i alt 2 timer
Bagetid: 5 x 10 min
 
DET SKAL DU BRUGE
Vaniljebunde (5 stk)
1 god vaniljestang 
175 g lyst rørsukker
175 g blødt smør
3 æg, str s, stuetemperatur
175 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 dl kærnemælk
Pastafarve til rød kage: 4 nuancer af rød, grøn
Pastafarve til blå kage: 2 nuancer af blå, grøn, orange og gul
 
SMØRCREME TIL OPSMØRING
150 g bløst smør
300 g flormelis
1 limefrugt, saften
 
OVERTRÆK
300 g hvid fondant (se evt. annemettevoss.dk for opskrift)
pastafarver, nuancer der matcher den pågældende kage
lidt maizena majsstivelse til at rulle ud i
 
ENDVIDERE
4 spsk god lemoncurd
 
Opskrift - sådan laver du valgkage 2015
 
Vaniljebunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og det bløde smør sammen til en meget luftig og hvid creme. Tilsæt et æg ad gangen, pisk grundigt mellem hvert æg. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Rør det hele sammen med kærnemælken. Del nu dejen i 5 lige store portioner på ca 150 g hver. Indfarv hver del i de fem farver, der repræsenterer den kage, du har valgt at bage. Smør en bageform med en diamater på 16 cm grundigt og drys med mel. Bag én bund ad gangen. Bag bundene ved 180 grader i ca. 10 min. til de giver let efter ved tryk. Lad hver bund køle helt af, inden du befrier den fra formen og gentag processen til alle fem bunde er bagt. Læg de fem bunde sammen med en spiseskefuld lemoncurd mellem hvert lag. 
 
Smørcreme: Pisk smørret blødt, tilsæt flormelis og pisk det hvidt. Tilsæt saften fra limefrugten og pisk det igen til cremen er jævn og luftig. Smør kagen op i en jævnt lag smørcreme.
 
Overtræk: Rul fondanten ud i lidt maizena til en tykkelse på 2-3 mm. Overtræk kagen og skær den overskydende fondant væk. Indfarv den resterende fondant i matchende farver til kagen og skær et “lagkagediagram” til, som kagen dekoreres med på overfladen.
 
Godt valg!
 

 

Læs mere om: