vafler
Desserter

Vafler med mascarponecreme og frugt

Jeg elsker nybagte vafler og kunne spise dem både morgen, middag og aften. Få opskriften på Timm Vladimirs lækre vafler med mascarponecreme og frugt

Vafler med mascarponecreme og frugt

Tid: 30 minutter. Hviletid, dej: 30 minutter
Antal: 10 stk.
 
DET SKAL DU BRUGE
125 g smør
3 æg 
125 g sukker 
korn af 1 vaniljestang
300 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
3½ dl mælk
 
 
MASCARPONECREME
100 g mascarpone
150 g cremefraiche 9 %
 
Den perfekte julegave-idé – giv et abonnement på FEMINA. 3 måneder for 150 kr. >
 
TIL SERVERING
100 g hindbær
100 g blåbær
1 moden mango
2 spsk. lys muscovadosukker
evt. citronmelisse
 
PRØV OGSÅ: Vafler med bærcreme
 

Opskrift - sådan laver du vafler med mascarponecreme og frugt

 
1. Smelt og brun smørret i en kasserolle. Brug en elpisker og pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen i en stor skål til en lys og luftig masse. Sigt mel og bagepulver, og vend det i dejen. Rør herefter mælk og brunet smør i dejen. Lad dejen hvile i ca. 30 minutter på køl. Bag vaflerne i et vaffeljern, til de er gyldne.
 
2. MASCARPONECREME: Rør mascarpone og cremefraiche sammen.
 
3. SERVERING: Skyl bærrene, og skær hindbærrene i halve. Skær skrællen af mangoen, og skær mangokødet i små tern. Vend bær og mango med sukker. Anret de færdigbagte vafler med mascarponecreme, bær og frugt, og pynt evt. med citronmelisse.