Desserter

Upside down kirsebærkage

25. juli 2011
af LYNN ANDERSEN
foto: Foto: BJØRN JAKOBSEN
Upside down kagen bages med fyldet i bunden, men ved servering vendes den rundt på fadet, så det lækre fyld er øverst.

Upside down kagen bages med fyldet i bunden, men ved servering vendes den rundt på fadet, så det lækre fyld er øverst.Upside down kirsebærkage (TID: 30 min. + bagning)

Ingredienser

Fyld: Kagen: 50 g smør½ dl brun farin2 tsk balsamico6 dl kirsebær 3 dl hvedemel½ dl majsmel2 tsk bagepulver½ tsk fint salt50 g smør2 dl sukker2 store æg1 tsk vaniljeessens1 dl sødmælk

FremgangsmådeOpvarm ovnen til 175 grader. Fyldet - eller toppen om du vil - tilberedes først: Vælg en form, der kan tåle varme. Anbring den på komfuret og bland smør, brun farin og balsamico. Varm fadet op og rør, indtil smørret er smeltet, og sukkeret opløst.Udsten kirsebærrene, gerne med udstener, så bærret forbliver helt, eller halver dem og fjern stenene.Kom dem i smør/sukker-blandingen og bring det i kog. Alternativt kan alt dette gøres i en gryde, hvorefter det hældes over i et ovnfast fad.Bland de to slags mel, bagepulver og salt i en skål. I en anden skål piskes smør og sukker.Del æggene og tilsæt blommerne én ad gangen, mens der piskes.Tilsæt vaniljeessens og melblanding sammen med mælk.Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen.Fordel dejen over kirsebærrene og bag kagen i ovnen i 45 min.Afkøl kagen i 5 min., løsn den i kanten med en kniv.Læg serveringsfadet over formen, vend rundt og ryst lidt, så kagen løsner sig fra bunden.

Lækre opskrifter med søde kirsebær

Grillede lammekotelettermed kirsebærsauce Salat medvarm gedeost Ricottapandekagermed bærsauce Is-dessert medto søde saucer Ostekage medkirsebær Upside downkirsebærkage