Desserter

Upside-down-kage med blåbær

Under bagningen ligger blåbærrene nederst, men når kagen skal serveres, vendes den ud på et fad, så blåbærrene havner øverst, og man rigtig kan nyde det flotte syn. Her får du opskriften på upside-down-kage med blåbær

Upside-down-kage med blåbær til 6-8 personer

 
Tid: 15 minutter. Bagetid: 50-60 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL UPSIDE-DOWN-KAGE
190 g blødt smør
175 g fint rørsukker
3 hele æg
50 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 springform, 20 cm i diameter
lidt smør og sukker til formen
 
FYLD
30 g smør
250 g blåbær
 
PRØV OGSÅ: Et godt alternativ til upside-down-kage kan være disse skønne kanelsnegle med chokolade og blåbær. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du upside-down-kage med blåbær

 
Pisk smør og sukker godt sammen med en elpisker. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Riv marcipanen groft på et rivejern, og rør det i dejen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og sigt det i dejen. Smør springformen, og drys den med sukker.
 
FYLD: Skær smørret i små tern, og fordel dem i formen sammen med blåbær.
 
Fordel dejen oven på bærrene. Bag kagen i en 175° varm ovn i 50-60 minutter. Lad kagen køle af. Vend den forsigtigt ud af formen.
 
TIP: Servér kagen lun med iskold cremefraiche til.
 
PRØV OGSÅ: Rabarbercrumble a la Timm Vladimirs mor
 
Læs mere om: