Desserter

Træstamme med is og marengs

Den chokoladekagesvøbte isrulle kan laves op til en uge i forvejen, så den bare skal sprøjtes med marengs, indenden skal sættes frem på bordet. Her får du opskriften på en lækker træstamme med is og marengs

Træstamme med is og marengs

 
Tid: 45 minutter. Bagetid, chokoladekage: 20 minutter. Frysetid: I alt mindst 5 timer.
Antal personer: 8.
 
DET SKAL DU BRUGE
1 l god vaniljeis
 
 
CHOKOLADEKAGE
6 æg
140 g rørsukker
50 g kakaopulver
1 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
en bradepande, ca. 23 x 30 cm
lidt smør til formen
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
MARENGSTOPPING
4 æggehvider
korn af 1 vaniljestang
200 g sukker
175 ml vand
en sprøjtepose med stjernetylle på 1,5 cm
en lille creme brulé-gasbrænder
 
PRØV OGSÅ: Træstamme med marcipan, nougat og pistacie
 

Opskrift - sådan laver du træstamme med is og marengs

 
1. Læg et stort stykke husholdningsfilm på bordpladen. Tag isen ud af emballagen, læg den på filmen, og form den til en aflang rulle. Rullen skal være ca. 30 cm lang og 5 cm i diameter. Tag endnu et stykke husholdningsfilm, og pak isen yderligere ind. Læg den indpakkede isrulle tilbage i fryseren, og lad den blive hård igen – det tager ca. 1 time.
 
2. CHOKOLADEKAGE: Tænd ovnen på 180° varmluft. Del 6 æg i blommer og hvider. Pisk æggeblommer og sukker sammen med en elpisker i en stor skål til en lys og luftig masse. Si kakaopulveret over, og rør dejen godt sammen. Tilsæt fintrevet appelsinskal. Pisk æggehviderne helt stive med elpiskeren i en anden skål. Vend æggehvidemassen i dejen. Beklæd bradepanden med bagepapir, og smør det med lidt smør. Fordel dejen i bradepanden. Bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. Tag kagen ud af ovnen, lad den afkøle, og tag den ud af bradepanden.
 
3. Tag isrullen ud af fryseren, og pak den ud. Placér isen på midten af chokoladekagen. Rul siderne af kagen, så de omslutter isen, og rul forsigtigt kagen om sig selv med samlingen nederst. Skær enderne af. Dæk kagen med bagepapir, og læg den i fryseren i mindst 4 timer (eller op til 1 uge).
 
4. MARENGSTOPPING: Lav toppingen ca. 20 minutter før serve-ring. Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Rør vaniljekorn i. Bring sukker og vand i kog i en gryde, til temperaturen rammer 117° – brug et sukkertermometer. Pisk æggehvidemassen ved høj hastighed, mens den varme sukkersirup hældes i. Marengsmassen vil begynde at blive tyk og blank efter 5 minutter. Fortsæt med at piske, indtil den kun lige er varm.
 
5. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetylle. Tryk marengsfyldet ud i lange baner på isrullen.
 
6. Brun marengsen med en gasbrænder, og servér straks.
 
PRØV OGSÅ: Iskegle med chokolade og lakrids