tiramisu
Desserter

Tiramisu med espresso og mascarponecreme

Tiramisu - den klassiske italiensk dessert serveret på en lidt utraditionel måde. Få opskriften på tiramisu med espresso og mascarponecreme

Tiramisu med espresso og mascarponecreme til 4 personer

DET SKAL DU BRUGE TIL TIRAMISU MED ESPRESSO OG MASCARPONECREME

200 g ladyfingers
1½ dl friskbrygget, afkølet espresso
kakaopulver
 
MASCARPONECREME
2 pasteuriserede æggehvider
4 pasteuriserede æggeblommer
150 g flormelis
400 g marcarpone
2-3 spsk. marsala
 

Opskrift - sådan laver du tiramisu med espresso og mascarponecreme

 
1. Mascarponecreme: Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med flor-melis i en anden skål til en hvid og luftig masse. Vend først mascarpone og derefter de stiftpiskede æggehvider ned i æggeblommemassen. Smag mascarponecremen til med marsala.
 
2. Dyp ladyfingers i en kop med espresso. Fordel de fugtige ladyfingers i bunden af 4 glas; læg dem i 2 lag, og skær dem evt. lidt til. Fordel derefter mascarponecremen i glassene. Dæk glassene med husholdningsfilm, og sæt dem i køleskabet, til desserten skal serveres. Drys med sigtet kakaopulver på toppen lige inden servering.
 
PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær
 
 
Læs mere om: