Tiramisu-iskage med revet chokolade
Tid: 40 minutter. Frysetid: 3-4 timer. Antal personer: 10
DET SKAL DU BRUGE
2 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
1½ pasteuriseret æggehvide
250 g mascarpone
korn af ½ vaniljestang
2½ dl piskefløde
4 spsk. instant-kaffepulver
1½ dl kogende vand
4-6 spsk. marsala
1 pakke ladyfingers
1 rugbrødsform, 2 l
husholdningsfilm til formen
PYNT
50 g chokolade
Opskrift - sådan laver du tiramisu-iskage
1. Pisk æggeblommer sammen med ¼ dl af sukkeret til en let masse. Sæt det til side. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk æggehviderne helt stive. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og vend omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i massen. Pisk piskefløden til en let flødeskum, og vend den i æggemassen. Opløs kaffepulver i kogende vand i en stor, flad skål. Tilsæt marsala, og stil det til afkøling.
2. Beklæd formen med husholdningsfilm. Læg ladyfingers 2 og 2 på langs i bunden. Del evt. kagerne med en skarp kniv, så de passer i størrelsen. Dyp herefter 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun undersiden af kiksen bliver våd. Læg kagerne tilbage i bunden af formen. Læg et 2½ cm tykt lag creme oven på kagerne og endnu et lag ladyfingers dyppet i marsala. Afslut med cremen. Pak kagen godt i husholdningsfilm, og stil den i fryseren i 3-4 timer. Tag tiramisu-kagen ud af fryseren, 5 minutter før den skal serveres, og høvl chokolade over.
PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær