tiramisu-iskage
Desserter

Tiramisu-iskage med revet chokolade

af Madredaktionen 24. april 2015
En lækker festkage med en mere ”voksen” smag af kaffe og marsala. Husk, at den ikke skal stå for længe inden servering, da isen vil smelte. Få opskriften på tiramisu-iskage her

Tiramisu-iskage med revet chokolade

Tid: 40 minutter. Frysetid: 3-4 timer. Antal personer: 10   DET SKAL DU BRUGE 2 pasteuriserede æggeblommer 100 g sukker 1½ pasteuriseret æggehvide 250 g mascarpone korn af ½ vaniljestang 2½ dl piskefløde 4 spsk. instant-kaffepulver 1½ dl kogende vand 4-6 spsk. marsala 1 pakke ladyfingers 1 rugbrødsform, 2 l husholdningsfilm til formen   PYNT 50 g chokolade  

Opskrift - sådan laver du tiramisu-iskage

  1. Pisk æggeblommer sammen med ¼ dl af sukkeret til en let masse. Sæt det til side. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk æggehviderne helt stive. Vend mascarpone og vaniljekorn i æggeblommerne, og vend omhyggeligt de stiftpiskede æggehvider i massen. Pisk piskefløden til en let flødeskum, og vend den i æggemassen. Opløs kaffepulver i kogende vand i en stor, flad skål. Tilsæt marsala, og stil det til afkøling.   2. Beklæd formen med husholdningsfilm. Læg ladyfingers 2 og 2 på langs i bunden. Del evt. kagerne med en skarp kniv, så de passer i størrelsen. Dyp herefter 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen, så kun undersiden af kiksen bliver våd. Læg kagerne tilbage i bunden af formen. Læg et 2½ cm tykt lag creme oven på kagerne og endnu et lag ladyfingers dyppet i marsala. Afslut med cremen. Pak kagen godt i husholdningsfilm, og stil den i fryseren i 3-4 timer. Tag tiramisu-kagen ud af fryseren, 5 minutter før den skal serveres, og høvl chokolade over.   PRØV OGSÅ: Tiramisu med hvid chokolade og jordbær