
Tarte tatin med ananas
9. januar 2012
(6 personer)
1 ananas
3 plader butterdej a 85 g
180 g sukker
100 g smør
KARAMELSAUCE:
100 g sukker
2½ dl piskefløde
TILBEHØR:
god vaniljeis
ENDVIDERE:
6 små tærteforme på
7-8 cm i diameter
smør til formene
Skær enderne af ananassen; stil den ret op, og skræl den fra top til bund. Skær den i 6 tykke skiver, og fjern kernen i midten fra hver skive med en lille udstikkerform eller en kniv. Del butterdejspladerne midt over, så du har 6 kvadrater, og stil dem til side.
Smelt sukkeret på en pande ved svag varme, til det er gyldent, og tilsæt smørret, så det skummer op. Tag det fra varmen, og rør godt. Hæld den varme karamelmasse i de let smurte forme, og læg en ananasskive i hver form (skær ananasskiverne til, hvis de er for store). Læg butterdejen over, og skub den godt ned i kanten hele vejen rundt. Bag kagerne midt i en 210° forvarmet ovn i 13-15 minutter, til butterdejen hæver flot op og bliver gylden.
Smelt imens sukkeret til karamelsaucen i en gryde, til det er helt smeltet. Tilsæt piskefløden, og rør godt. Anret en ananas-tarte tatin på hver tallerken på karamelflødesauce. Læg en kugle is på, og servér straks, så desserten er varm.
Prøv også: Chokoladekage med appelsin, pinjekerner og pistacia



