
Tærter med vaniljecreme og hindbær
19. december 2013De små tærter med vaniljecreme og hindbær i portionsstørrelse ser virkelig søde og fine ud. De søde tærter gør sig godt som dessert efter en lækker middag. Eller du kan servere dine tærter til eftermiddagskaffen på terrassen en skøn sommerdag.
Det tager cirka 40 minutter at bage de søde, små tærter
Tærter med vaniljecreme og hindbær
4 stk.
Dette skal du bruge:
Mørdej med hasselnødder
100 g hvedemel
50 g hassselnødder
50 g sukker
50 g smør
½ æg
1 spsk sødmælk
4 forme, diam. 8 cm
50 g mørk chokolade
250 g friske hindbær
Flormelis
Mynte
Vaniljecreme
170 g skyr
2-3 spsk flormelis
Korn fra 1 stang vanilje
Fintrevet skal fra 1 øko-appelsin
Sådan gør du
Blend mel, nødder og sukker. Tilsæt koldt smør og kør, til det er som en fin brødkrumme. Tilsæt æg, og blend, til dejen samler sig, og tilsæt mælk. Pak dejen til dine tærter i film og stil den koldt i 30 min.
Rul dejen ud på en meldrysset bordplade. Udstik og læg dejen i de smurte tærteforme, fyld dem med stanniol og tørrede bønner, så dejen til de små tærter ikke glider ned under bagningen.
Bag de små tærter ved 175 grader i 10 min., fjern bønner og stanniol og bag i yderligere 4 min., så bunden bliver sprød.
Afkøl de bagte tærter og pensl med smeltet chokolade. Afkøl dine tærter igen.
Rør ingredienserne til cremen sammen, fyld den i bundene og anret hindbærrene tæt i de små tærter, drys med flormelis og pynt med mynte.
Server de søde tærter med vaniljecreme og hindbær til desserten efter en skøn middag i godt selskab.
Mangler du mere inspiration til at bage lækre tærter? Prøv f.eks. denne jordbærtærte med hyldeblomst