tærte med bær
Desserter

Tærter med valnødder, sommerbær og creme

4. august 2021
Af Camilla Zarah Lawes
De små sprøde tærter smager pragtfuldt og kan bages, et par dage før de skal bruges. Cremen er frisk og lækker med revet citronskal
15 min12 stk
Tid i alt 30 min

Det skal du bruge

  • 100 g hvedemel
  • 50 g fint blendede valnødder
  • 50 g sukker
  • 50 g koldt smør
  • ½ sammenpisket æg
  • 1 spsk. sødmælk

Fyld

  • 125 g mascarpone
  • 100 græsk yoghurt eller flødeskum
  • fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 4 spsk. flormelis

Endvidere

  • 50 g smeltet mørk chokolade
  • 250 g blåbær og hindbær

Drys

  • flormelis

Opskrift - sådan laver du tærter med valnødder, sommerbær og creme

  1. Bland mel, valnødder og sukker sammen.
  2. Tilsæt koldt smør, og rør, til det er som fine krummer. Tilsæt æg og mælk, så dejen samler sig.
  3. Pak dejen i film, og stil den på køl i 30 minutter.
  4. Smør 12 små tærteforme med smør. Rul dejen ud, beklæd formene med den, og fjern overflødig dej fra formens kant.
  5. Dæk dejen med stanniol, og kom tørrede bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages.
  6. Forvarm ovnen til 180°, og bag de små tærter i 10-12 minutter (laver du en stor, skal den bages i 20 minutter).
  7. Fjern bønner og stanniol. Bag bundene videre i ca. 4 minutter, så de bliver flot gyldne. Afkøl dem.
  8. Rør fyldet sammen, og opbevar det på køl indtil brug. Pensl bundene med den smeltede chokolade.
  9. Fordel cremen på de afkølede bunde; læg bærrene på, og drys med flormelis.

Herunder finder du flere lækre dessert opskrifter

Læs også