Skriv søgeord
Desserter
Tærter med valnødder, sommerbær og creme
4. august 2021
Af Camilla Zarah Lawes
De små sprøde tærter smager pragtfuldt og kan bages, et par dage før de skal bruges. Cremen er frisk og lækker med revet citronskal
15 min
12 stk
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
100 g hvedemel
50 g fint blendede valnødder
50 g sukker
50 g koldt smør
½ sammenpisket æg
1 spsk. sødmælk
Fyld
125 g mascarpone
100 græsk yoghurt eller flødeskum
fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
kornene af ½ vaniljestang
4 spsk. flormelis
Endvidere
50 g smeltet mørk chokolade
250 g blåbær og hindbær
Drys
flormelis
Opskrift - sådan laver du tærter med valnødder, sommerbær og creme
Bland mel, valnødder og sukker sammen.
Tilsæt koldt smør, og rør, til det er som fine krummer. Tilsæt æg og mælk, så dejen samler sig.
Pak dejen i film, og stil den på køl i 30 minutter.
Smør 12 små tærteforme med smør. Rul dejen ud, beklæd formene med den, og fjern overflødig dej fra formens kant.
Dæk dejen med stanniol, og kom tørrede bønner i, så dejen ikke glider ned, når den bages.
Forvarm ovnen til 180°, og bag de små tærter i 10-12 minutter (laver du en stor, skal den bages i 20 minutter).
Fjern bønner og stanniol. Bag bundene videre i ca. 4 minutter, så de bliver flot gyldne. Afkøl dem.
Rør fyldet sammen, og opbevar det på køl indtil brug. Pensl bundene med den smeltede chokolade.
Fordel cremen på de afkølede bunde; læg bærrene på, og drys med flormelis.
Herunder finder du flere lækre dessert opskrifter
Læs også
Desserter
Jordbærkager
Læs også
Desserter
Mazarinkage med hyldeblomstcreme og bær
Læs også
Desserter
Mandelkage med rabarberskum og jordbær
tærter
bærdessert
tærte
Andre lækre opskrifter
Desserter
Desserter
Italiensk marengs
Desserter
Desserter
Fransk nougat
Desserter
Desserter
Lækre og saftige blåbærmuffins
Desserter
Desserter
Græskarkage med kanel
Læs også