Tærte opskrift: Upside down-tærte med pære
Tærten bages med pærerne nederst og et lag dej øverst, men ved servering skal den vendes ud af formen, så pærerne havner øverst – deraf navnet upside down-tærte.
INGREDIENSER TIL TÆRTE
6 store pærer
1 springform, 24 cm i diameter
lidt smør til formen
DEJ TIL TÆRTE
375 g blødt smør
250 g sukker
1 dl lys sirup
100 g flormelis
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
TIL SERVERING
cremefraiche 18 % eller flødeskum
Opskrift - sådan laver du upside down-tærte med pære
1. Skræl pærerne, del dem i halve, og fjern kernehuset. Smør springformen med lidt smør, og fordel pærerne i formen med skærefladen opad. Tænd ovnen på 170°.
2. Dej til tærte: Pisk smør, sukker, sirup og flormelis sammen med en elpisker til en luftig masse. Pisk æggene i, 1 ad gangen. Bland mel og bagepulver sammen, og vend det i dejen. Fordel dejen over pærerne, og bag tærten i ovnen i ca. 1 time, til den er flot gylden på toppen. Hold øje med, at den ikke bliver for mørk.
3. Lad tærten køle lidt af. Vend forsigtigt tærten ud af formen og direkte over på et serveringsfad, så kagedejen er nederst, og pærerne øverst. Servér tærten med cremefraiche eller flødeskum til den skønne tærte.
PRØV OGSÅ: Tærte med hvid chokolade og citron